На Буковині викрили контрабанду засобів стеження

На Буковині викрили контрабанду засобів стеженняНа Буковині 20 червня співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області спільно з прикордонниками під час здійснення прикордонно-митного догляду затримали місцевого мешканця за фактом контрабанди спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Громадянин України, прямуючи до Молдови пішки через пункт пропуску «Росошани», намагався переправити через українсько-молдавський кордон у пакунку серед особистих речей три технічних пристрої, які були попередньо кваліфіковані експертами як спеціальні технічні засоби, що заборонені до вільного обігу. Прилади з функціями скритого аудіо і відео запису та фотофіксації були закамуфльовані під брелок, мобільний телефон та ключ від автомобіля. СТЗ вилучені та направлені на експертизу.

Слідчим СБУ інформацію внесено до ЄРДР. Стосовно громадянина України розпочато досудове розслідування за ознаками в його діях кримінального правопорушення за ч. 1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata