На Буковині затримано злочинця, якого розшукує Італія

На Буковині затримано злочинця, якого розшукує ІталіяМайже два роки громадянин іншої країни розшукувався Італійськими правоохоронними органами за скоєння ряду злочинів на території Італії. Затримали зловмисника правоохоронці під час проведення оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на протидію етнічній злочинності.

Ці заходи проводились УМВС України в Чернівецькій області у взаємодії з територіальними підрозділами Державної прикордонної та міграційної служб з метою попередження та розкриття злочинів учинених представниками етнічних діаспор та іноземцями.

Зокрема, правоохоронцями перевірено 2651 іноземного громадянина. У результаті задокументовано 17 правопорушень, які внесено до єдиного обліку, за 14 фактами розпочаті кримінальні провадження.

Так, працівниками УБОЗ УМВС за використання завідомо підробленого документу затримано громадянина сусідньої держави, а також трьох іноземців за підозрою у злочинах пов’язаних із незаконним обігом наркотиків. За цими фактами відкритті кримінальні провадження.

Співробітниками карного розшуку Герцаївського РВ УМВС вдалося встановити місце знаходження та затримати 42-річного громадянина іншої країни, який з червня 2011 року розшукувався Італійськими правоохоронними органами за контрабанду та торгівлю людьми. Наразі затриманий перебуває під вартою, стосовно нього вирішується питання про екстрадицію.

Крім цього, виявлено 70 фактів порушення іноземними громадянами адміністративного законодавства України щодо правил перебування на території нашої держави. За всіма фактами стосовно іноземців складені протоколи про скоєння адміністративних правопорушень.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata