Обережно, шахраї на Буковині

                       Обережно, шахраї на Буковині Останнім часом на Буковині почастішали випадки скоєння крадіжок у громадян банківських карток.

Так, до органів внутрішніх справ Шевченківського району міста Чернівці 3 липня цього року звернулося двоє громадян із заявами про те, що в обласному центрі активізувалися невідомі, які протиправно заволодівають коштами, що знаходяться на їхніх банківських картках. Зокрема, звернулася громадянка Ч. із заявою про те, що 9 червня 2013 року близько 22 години невідома особа, перебуваючи на проспекті Незалежності у Чернівцях, протиправно зняла грошові кошти в сумі 1 тис. грн. з її банківської картки, чим спричинила матеріальну шкоду на вказану суму.
Того ж дня через декілька хвилин невідома особа протиправно і таємно провела операцію в одному з банків, що у Чернівцях, в результаті якої з кредитної картки громадянина Д. зняла кошти в сумі 500 грн. Дані про ці події занесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією «крадіжка» – ч.1 ст. 185 КК України.
Крім того, працівниками Першотравневого РВ УМВС України в Чернівецькій області проводяться слідчі дії зі встановлення осіб, підозрюваних у виготовленні підроблених банківських карток та встановлення пристрою для несанкціонованого зняття інформації у банкоматах «Приватбанку». Зокрема, пристрій виявлено 20 травня ц.р. у банкоматі на вул.. Руській. За цим фактом зареєстроване кримінальне провадження за ч.1 ст.361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп\’ютерів), автоматизованих систем, комп\’ютерних мереж чи мереж електрозв\’язку). На даний час органами внутрішніх справ вживаються всі можливі заходи для розкриття цих злочинів.
Роман Маренін,
прес-секретар прокурора м. Чернівці

peredplata