Заборгованість по зарплаті у Чернівецькій області ліквідовано

Протягом поточного періоду 2013 року на економічно активних підприємствах Буковини за втручання прокурорів заборгованість із заробітної плати зменшилась на 127 тис. грн. і на даний час по області відсутня. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

-У сфері оплати праці розпочато 5 кримінальних проваджень, внесено 12 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких 4 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, виплачено понад 2,4 млн. грн. заборгованої заробітної плати, – розповідає начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави Чернівецької обласної прокуратури Євген Ісар. – Так, за фактом невиплати зарплати найманим працівникам ДП «Вашківецький спиртовий завод» за період з жовтня минулого року по березень цього прокуратурою Вижницького району 29 березня розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.175 (невиплата заробітної плати) КК України. 30 травня вказане провадження скероване до суду з обвинувальним актом.

За результатами перевірок у сфері охорони здоровя розпочато 3 кримінальні провадження, внесено 25 документів реагування, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 13 посадових осіб.

Перевірками також виявлені порушення як у діяльності органів Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, так і суб’єктів господарювання. Зокрема, прокуратурою області на підставі інформації Пенсійного фонду проведено перевірку в діяльності ТОВ «ВКТ Арго», за наслідками якої встановлено зловживання посадовими особами товариства своїми службовими обов’язками. Це виразилось у несплаті єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в період з травня 2011-го по грудень 2012 року на загальну суму понад 3 млн. грн. та умисне доведення підприємства до банкрутства. За наслідками перевірки прокуратурою області розпочате кримінальне провадження за ознаками складу злочинів, передбачених ст..219 (доведення до банкрутства) та ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, в якому на даний час триває досудове розслідування.

peredplata