Активісти заявляють про сфальсифіковану інформацію щодо госпіталізованих міліціянтів

Активісти заявляють про сфальсифіковану інформацію щодо госпіталізованих міліціянтівАктивісти всеукраїнського комітету \”НАСТУП\” стверджують, що на вчорашньому мітингу було достатньо осіб, котрі засвідчать, що заступник начальника Святошинського РВВС м.Києва, підполковник міліції Микола Зева, навмисне наказував своїм підлеглим, навіть за наявності мінімальних подряпин на тілі, лягати до лікарні.

На думку активістів, таким чином фальсифікується інформація щодо реального стану \”потерпілих\” міліціянтів, котрих було штучно госпіталізовано.
Також активісти заявляють, що мають відеозапис, на якому чітко видно, як М. Зева закликає підлеглих негайно фіксувати \”подряпини\” у лікарні.
Голова ВК \”НАСТУП\” Р. Секела також заявив, що до нього звернулись підприємці ринку \”Шлях\”, яких викликали в прокуратуру, де вони, під тиском міліціянтів, по декілька разів переписували протоколи таким чином, щоб проти активістів можна було легко порушити кримінальні справи.

За його словами, підприємців також змушували давати свідчення про те, що вони начебто не бачили, як побили активістку КУПРу.
Активісти закликають Захарченка не прикривати своїх підопічних та припинити фальсифікації.
Нагадаємо, 12 липня під час розгону ринку \”Шлях\” на вулиці Зодчих столиці торговці накинулися на міліціонера, який кулаком вдарив у обличчя дівчину – активістку Коаліції учасників Помаранчевої революції. Старший лейтенант Святошинського РВВС Андрій Ганнисик вдарив в обличчя дівчину після того, як вона зробила йому зауваження, аби він спілкувався з торговцями українською мовою – як представник влади.
Прес-служба ВК \”НАСТУП\”.
Крім того, учасники мітингу прийняли рішення продовжити пікет у понеділок об 13.00 перед будівлею Головного управління столичної міліції (вул. Володимирська, 15). Мітингувальники вимагатимуть зустрічі із міністром Захарченком для отримання пояснень щодо офіційної заяви міліцейського відомства.

peredplata