Хабарник – діагноз чернівецьких чиновників?

Хабарник – діагноз чернівецьких чиновників?Не встигли ще вщухнути пристрасті навколо захмарного «куша», отриманого нещодавно заступником голови Першотравневої районної у Чернівцях ради Шабаном, як чергова подібна новина сколихнула буковинську столицю: цього разу за вимагання та отримання 5 тисяч гривень від приватного підприємця за виділення земельної ділянки для облаштування дитячого майданчика правоохоронці затримали заступника голови Садгірської районної ради Віталія Малькова.
Про це повідомили в УМВС Чернівецької області.

У результаті вдалого проведення слідчих та розшукових дій, працівникам УБОЗу вдалося викрити 50-літнього посадовця та задокументувати факт вимагання та отримання грошей.

Керівник районної ради не погоджується, що так міг вчинити його заступник, котрий є висококласним фахівцем і котрого сам рекомендував на таку посаду.
– Заступник мій не міг вимагати преференцій за виконану роботу, – каже Юрій Іванович Бурега. Людина, яка запропонувала свої послуги на території Садгірського району, мала б звернутися до департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин, бо вирішення таких питань перебуває у компетенції сесії міськради та архітектури…

За словами Юрія Буреги, Віталій Мальков давно успішно працював в комунальній системі та так само успішно курував питання благоустрою території Садгори.
– – Знаю, що жодного слова у зафіксованих аудіо- та відеодокументах, що хтось чогось вимагав, немає. Я просив би, після закінчення слідчих дій, коли матимемо можливість відслідкувати питання, дати належну оцінку цим всім діям…

Голова повідомив, що справлявся про співпрацю з директором тернопільської фірми «Світ дитинства» своїх колег – керівників двох інших районних рад. З’ясувалося, що ніхто Сергія Горощука не знає, ніхто з ним не працював. Працівники ради намагалися запросити його і на прес-конференцію, аби всі мали можливість почути, що ж насправді відбулося не так давно на цій території, однак розмови не вийшло. Намагання довідатися, де ж саме в Україні вже облаштовані та діють майданчики для дітей від пана Сергія завершилися також невдачею. Натомість підлеглі Юрія Буреги віднайшли у мережі Інтернет відомості про судові рішення не на користь «Світу дитинства», серед інших, мовляв, фігурує і питання заборгованості за оренду приміщень готелю під офіси. Саме тому співробітники Віталія Малькова припускаються думки, що ситуація ця є своєрідною провокацією, про яку невдовзі дізнається громадськість Буковини, однак наразі ще немає доказів, аби її спростувати.

На захист колишнього воїна-інтернаціоналіста, свого бойового побратима стали і буковинські афганці. І громадська організація «Ніхто крім нас», і обласна Спілка воїнів Афганістану вірять, що невдовзі їхнього товариша виправдають.

Наразі Віталій Мальков перебуває у відпустці. Стосовно ж дитячого майданчика, то посадовець лише належно оформив погодження на його розміщення, а точніше – відновлення дитячого майданчика на території старої 31 школи. Оскільки майданчик колись там вже функціонував, за твердженням Юрія Буреги, власне дозволу і не було потрібно… Та чи знав про це тернопільський підприємець?

На запитання журналістів, чи готовий голова Садгірської районної ради у випадку підтвердження факту отримання його заступником хабара в судовому засіданні подати у відставку, той відповів ствердно.
– Мине трохи часу, і матимемо врешті правдиву інформацію, – заявив Юрій Бурега.
– У цій справі є багато запитань, і ми відслідковуватимемо та робитимемо все можливе, аби рішення, які прийматимуться, були законними, – додали побратими Віталія Малькова.
Наталія БРЯНСЬКА
Від редакції. Заступник голови Садгірської райради Віталій Мальков визнав факт отримання хабара у сумі 5 тисяч гривень. Про це сказали у міліції.
Зараз його випустили на поруки. Поручилася громадська організація ветеранів Афганістану.
У зв’язку з тим, що сам голова ради Бурега брав на роботу заступника і заявив, що подасть у відставку, якщо провину його доведуть, то може вже пакувати валізи. Ніхто за ним плакати не буде.
До речі, й голова Першотравневої райради також нехай іде з посади. Бо його заступник раніше брав хабар у сумі 810000 гривень.

peredplata