Чернівчанина засуджено за звідництво та сутенерство

Чернівчанина засуджено за звідництво та сутенерствоПравоохоронними органами Чернівецької області виявлено факт забезпечення громадянином Т. протягом 2012-2013 років у м. Чернівцях діяльності повій по наданню ними оплатних сексуальних послуг особам чоловічої статі, за що отримував грошову винагороду. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Чоловік «охороняв» повій під час очікування ними клієнтів та надання оплатних сексуальних послуг від самих клієнтів та інших повій, також допомагав у пошуку клієнтів. За наслідками судового розгляду справи в суді громадянину Т. призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Штраф у розмірі 850 грн. – таке покарання призначив суд громадянці Г., яка у червні 2013 р., перебуваючи на території м. Чернівців, переслідуючи мету звідництва для розпусти, домовилася з особами чоловічої статі щодо організації зустрічі та знайомства з повією С. для надання сексуальних послуг за винагороду. Вказаний злочин було викрито, в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відповідні відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 302 (звідництво для розпусти) КК України та за наслідками проведеного досудового розслідування обвинувальний акт скеровано до суду.

Варто нагадати, що статтями 302 і 303 КК України передбачено кримінальну відповідальність за звідництво для розпусти та сутенерство. Суспільна небезпека цього виду злочинів полягає в тому, що дії, які їх утворюють, посягають на засади суспільної моралі у сфері статевих стосунків, сприяють поширенню розпусти та аморальності в інтимних стосунках людей і хвороб, що передаються статевим шляхом.

Протягом 2013 року працівниками прокуратури Чернівецької області за вищевказаними статтями уже підтримано державне обвинувачення у 4 кримінальних провадженнях, в яких постановлено обвинувальні вироки.

peredplata