Правоохоронці Буковини виявили ряд кримінальних порушень

На виконання постанови координаційної наради, яка відбулася в прокуратурі м.Чернівців у лютому поточного року, правоохоронними органами міста вжиті узгоджені заходи, спрямовані на посилення протидії корупції та боротьби зі злочинністю.
Помітні зрушення простежуються за результатами І півріччя. Зокрема, відповідними службами УМВС України в Чернівецькій області, які займаються боротьбою з економічними злочинами, за участю співробітників Шевченківського РВ УМВС проведено ряд заходів на викриття і документування кримінальних правопорушень у сфері використання коштів, виділених із державного та місцевого бюджетів у 2012 році, які спрямовувались на фінансування будівництва й ремонту доріг на території міста Чернівців. За результатами проведених заходів у Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 304 кримінальні правопорушення, які належать до категорії посадових злочинів, із них вчинених з бюджетними коштами – 162, у тому числі 10 – пов’язані з коштами, призначеними на виконання державних цільових програм. Крім того, на території Шевченківського району в І півріччі 2013 року задокументовано 105 фактів зловживання владою, 40 – хабарництва та 56 – незаконної приватизації у сфері земельних відносин.
За результатами перевірок, проведених органами прокуратури м. Чернівців щодо додержання вимог Законів України «Про заходи щодо протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживання ними» у закладах охорони здоров’я, розташованих на території обласного центру, розпочато одне кримінальне провадження (за фактом порушення порядку зберігання та обліку психотропних речовин в одному із закладів охорони здоров’я), а також внесено 5 подань про усунення порушень чинного законодавства, причин та умов, що їм сприяли і притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності.
Правоохоронними органами м. Чернівців і надалі продовжується робота у сфері протидії злочинності та корупції.
Роман МАРЕНІН, прес-секретар прокурора м.Чернівців

peredplata