Буковинець Москаль про міліцію і зброю

Буковинець Москаль про міліцію і зброюнформація про те, що мер Феодосії Олександр Бартенєв був застрелений з обрізу, який раніше був нібито знищений міліцією, особисто мене особливо не здивувала.

Я неодноразово заявляв, що міліція є основним поставником наркотичних засобів та зброї в Україні. Схема збуту зброї дуже проста. Після рішень суду про знищення зброї чи наркотиків, які надходять у МВС на виконання, як правило, складаються липові акти про знищення (утилізацію) цих речдоків, а насправді вони йдуть на вторинний ринок.
У багатьох магазинах Києва й зараз можна побачити стенди із “сувенірними” пістолетами, автоматами, гвинтівками та іншою зброєю різного періоду, до якої додаються кокарди, медалі, ордени тощо. У більшості ця зброя — саме та, яку МВС “утилізувало” за рішеннями судів. Вона непридатна для стрільби, але умільці запросто можуть її відновити. Така ж ситуація й зі списаною зброєю, яка робиться непридатною для використання й вільно продається на антикварних ринках. Ще одна лазівка для отримання зброї — Закон “Про участь громадян в охороні громадського правопорядку і державного кордону”. “Липовим” учасникам таких формувань абсолютно законно видають спецзасоби для стрільби гумовими кулями, які потім переробляються під бойову зброю. Після резонансного продажу бойового арсеналу працівниками Львівського держуніверситету внутрішніх справ у жовтні 2011 року я неодноразово звертався в МВС із проханням навести в цьому питанні порядок. Але жодних висновків зроблено не було. Скажіть, де в Тернополі можна утилізувати вогнепальну зброю? Хіба там є мартенівські печі чи сталеварні заводи? Така “утилізація” — абсолютна фікція, тому я звернувся до Генпрокурора з проханням організувати й здійснити суцільну перевірку по знищених за рішеннями судів наркотиках та зброї, щоб унеможливити їх продаж на вторинному ринку. А щодо кримінального провадження за зловживання службовим становищем стосовно службових осіб УМВС у Тернопільській області, які відповідали за утилізацію обрізу, з якого розстріляли мера Феодосії, то тут немає ніякого зловживання, а чистий збут вогнепальної зброї посадовими особами. Це ще один доказ замовності вбивства мера Феодосії, співучасниками якого фактично стали працівники МВС.

Геннадій Москаль

Поки МВС героїчно, як полонені партизани у таборі фашистів, мовчить про походження зброї, з якої було вбито мера Феодосії, я провів невеличке власне розслідування \”біографії\” цього обрізу. Ділюся результатами з громадськістю:
– 5.12.2011 року УБОЗ УМВС в Тернопільській області в файному місті Тернополі, у барі \”Маяк\” (вул. Мазепи, 1), був затриманий житель Бучацького району Сергій Д., в якого вилучено обріз мисливської рушниці (інвентарний номер А-0268/50 1950 року). Сергій Д. засуджений за ч.1 ст.263 КК України (\”Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут
вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових
припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без
передбаченого законом дозволу\”; санкція – від 3 до 7 років). Раніше ця зброя не була \”засвічена\” в кримінальних діяннях. Згідно рішення суду, обріз було визнано речовим доказом, який підлягав утилізації. Постанову про утилізацію суд направив до УМВС області. Що було далі – очевидно, всі розуміють.

peredplata