На Буковині дитина травмувалась мисливською рушницею

На Буковині дитина травмувалась мисливською рушницеюТроє хлопців потайки вирішили випробувати мисливську рушницю, у результаті таких зовсім не дитячих ігор один з них отримав вогнепальне поранення ноги.

Вчора до чернівецької лікарні швидкої допомоги звернувся 16-річний хлопець з вогнепальним пораненням. Медики одразу викликали правоохоронців.

На місці події працівники міліції з’ясували, що троє хлопців 14-16 років, перебуваючи без догляду дорослих, взяли мисливську рушницю батька одного з них, а через певний час пролунав постріл, який влучив одному з друзів у коліно.

Наразі правоохоронці проводять всі необхідні заходи для з’ясування обставин цієї події. Також без улюбленого хобі може лишитьсь власник рушниці, адже буде вирішуватись питання щодо анулювання дозволу, на право зберігання та використання ним мисливської зброї.

Можливо цей випадок стане переконливим уроком як для батька, так і для хлопців і застереже їх у подальшому від необдуманих вчинків.

УМВС України в Чернівецькій області в котре нагадує буковинцям про необхідність суворо дотримуватись правил зберігання зброї. Зокрема, обмежити доступ до зброї сторонніх осіб, особливо неповнолітніх. Адже такі небезпечні ігри загрожують не тільки здоров’ю, а й життю.

Також правоохоронці попереджають про кримінальну відповідальність за порушення правил зберігання та використання зброї, а саме ст. 191 (Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів) Кримінального кодексу України передбачає накладення штрафу від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням зброї і бойових припасів або без такого.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata