Прокуратура Чернівецької області виявила порушення при відшкодуванні витрат за пільгові перевезення

Прокуратура Чернівецької області виявила порушення при відшкодуванні витрат за пільгові перевезенняПрокуратура Чернівецької області провела перевірки в місцевих органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, територіальних органах Державного казначейства України щодо додержання вимог законодавства про відшкодування підприємствам автомобільного транспорту витрат на перевезення пільгових категорій громадян. Станом на 01.07.2013 в Чернівецькій області зареєстровано 72 перевізники, з яких всі уклали відповідні договори з районними управліннями праці та соціального захисту населення, і розмір витрат з бюджету на компенсації їм склав 2,9 млн.грн.

– Проведеними перевірками виявлено порушення щодо законності укладання договорів з автоперевізниками в частині компенсаційних виплат, – розповідає начальник відділу правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Віктор ГЖЕБОВСЬКИЙ. – До прикладу, договір між Управлінням праці та соціального захисту населення однієї з райдержадміністрацій та одним із перевізників укладений 27 липня 2012 року. Відповідно до положень даного договору він вступає в силу з моменту підписання, однак розрахунок компенсацій перевізнику здійснений включно за липень, що суперечить вищезазначеному. Такі неправомірні дії посадових осіб призвели до зайвого нарахування коштів у розмірі 6713,90 грн.

Крім того, в деяких районах області були укладені договори здійснення компенсаційних виплат за пільгове перевезення окремих категорій громадян пасажирським транспортом приміського сполучення на підставі договорів на перевезення пасажирів, котрі на той момент ще не були укладені. Також були встановлені випадки відшкодування витрат на підставі договорів, які вже припинили свою дію.

Всього за наслідками вказаної перевірки органами прокуратури області внесено 12 подань, за наслідками розгляду яких до відповідальності вже притягнуто 9 посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. За актами прокурорського реагування до державного бюджету відшкодовано 7 тис.грн., розпочато 1 кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata