Побиття у райвідділку міліції в Заставні? ВІДЕО ФОТО

Побиття у райвідділку міліції в Заставні? ВІДЕО ФОТО23 серпня до помічника Романа Ванзуряка звернулися два жителі Заставни Степана Чепіля та Василя Ткача із проханням взяти під контроль справу про побиття, яке за словами потерпілих, трапилось у ніч на 22 серпня в Заставнівському райвідділку УМВС в Чернівецькій області.

Василь Ткач розповідає про те, що сталось в райвідділку:

Народний депутат Роман Ванзуряк вже звернувся до прокурора Чернівецької області зі зверненням, аби прокуратура провела ретельну перевірку фактів та обставин, повідомлених Василем Ткачем та Степаном Чепілем, перевірила законність дій працівників міліції тощо.

Побиття у райвідділку міліції в Заставні? ВІДЕО ФОТО
Побиття у райвідділку міліції в Заставні? ВІДЕО ФОТО

КОМЕНТАР УМВС В ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ (подаємо мовою оригіналу без скорочень і виправлень)

Керівництво Управління МВС України в Чернівецькій області з’ясовує правомірність дій правоохоронців при затриманні учасників збуту наркотичної речовини.

У ніч з 21 на 22 серпня працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС проводили заходи по документуванню факту незаконного збуту марихуани у місті Заставна.

Під час заходів було затримано збутчика марихуани та інших двох молодиків, які знаходились біля місця реалізації наркотичного засобу та своїми діями перешкоджали законним діям працівників міліції, а саме вчинили фізичний опір. Відповідно до ст. 13 Закону України «Про міліцію» працівниками органів внутрішніх справ були застосовані заходи впливу.

На даний час збутчику наркотику – 27-річному мешканцю міста Заставна оголошено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

У подальшому один із зазначених молодиків звернувся до правоохоронних органів з приводу отримання тілесних ушкоджень завданих міліціонерами при його затриманні.

Наразі керівництвом УМВС призначено службову розслідування щодо правомірності дій працівників міліції, а прокуратурою Заставнівського району за даним фактом розпочаті кримінальні провадження.

СЗГ УМВС України
в Чернівецькій області

А тепер редакційний коментар. В Україні існує таке поняття як презумпція невинуватості. В першому ж абзаці повідомлення прес-служби, а саме: \”Керівництво Управління МВС України в Чернівецькій області з’ясовує правомірність дій правоохоронців при затриманні учасників збуту наркотичної речовини\”, підозрюваних (наголосимо) вже назвали \”учасниками збуту\”. Але ж вина людини повинна бути доведена в суді, аби давати таку оцінку. Варто писати: \”підозрюваних у участі в збуті\”. Те саме стосується речення: \”На даний час збутчику наркотику – 27-річному мешканцю міста Заставна оголошено про підозру у вчинені кримінального правопорушення\”. Так само, немає рішення суду, який би визнав вину за 27-літнім мешканцем. Тому такі вислови УМВС в Чернівецькій області нівелюють саме поняття \”презумпції невинуватості\”, що є неприпустимим в демократичній правовій державі.

peredplata