Фінінспекція перевірила управління капітального будівництва Чернівецької ОДА

Фінінспекція перевірила управління капітального будівництва Чернівецької ОДАЯк повідомляє Державна фінансова інспекція в Чернівецькій області, відповідно до звернення народного депутата України Москаля Г.Г. та згідно з Планом контрольно-ревізійної роботи на ІІ квартал 2013 року, впродовж квітня-серпня цього року проведено ревізію фінансово-господарської діяльності управління капітального будівництва облдержадміністрації за період з 01.07.2011 по 01.07.2013, в тому числі щодо дотримання законодавства про державні закупівлі та правильності визначення вартості ремонтно-будівельних робіт, замовником яких виступало згадане управління.

У ході ревізії, зокрема, встановлено, що комітетом з конкурсних торгів належно не досліджено конкурсні пропозиції учасників процедур закупівель, внаслідок чого у 11 конкурсних торгах взяли участь організації, засновники яких перебували у родинних зв’язках між собою (TOB \”ТерраГідроБуд\”, ПП \”Карвацький-Буд\”, TOB \”Інвест-Буд-Буковина\”, TOB \”Автотранс Маркет\”, TOB \”Будівельник HB\”). Ревізією встановлено, що у 20 із 22 охоплених контролем підрядних організацій виявлено випадки завищення обсягів виконаних робіт, невірного застосування кошторисних норм, завищення вартості використаних матеріалів та інші порушення, що призвели до збільшення вартості робіт на 2514,9 тис. грн., з яких замовником було оплачено 2335,6 тис. грн., та 179,2 тис. грн. рахувалося у кредиторській заборгованості. Внаслідок прийняття завищеної вартості робіт, зайво нараховано витрат на утримання служби замовника в сумі 42 тис. гривень.

Під час перевірки та за її результатами замовником та підрядниками відшкодовано завищену вартість робіт шляхом прийняття виконаних робіт на загальну суму 2 504,5 тис. грн. Витрати на утримання служби замовника від вказаної суми склали 41,8 тис. грн. Також, із завищення вартості виконаних робіт 10,4 тис. грн. повернуто підрядними організаціями на рахунок управління капітального будівництва та у подальшому перераховано до держбюджету, відповідна сума витрат на утримання служби замовника становила 0,2 тис. гривень. Матеріали ревізії передано до УДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області, йдеться у повідомленні.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata