На Буковині приватному підприємцю незаконно передали в довгострокову оренду 9 гектарів лісу

На Буковині приватному підприємцю незаконно передали в довгострокову оренду 9 гектарів лісуЧернівецькою міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері із залученням працівників Державної екологічної та сільськогосподарської інспекцій Буковини упродовж 2012 року проводились перевірки основних лісокористувачів, у тому числі ДП «Кіцманський ліс АПК». І були виявлені порушення вимог чинного природоохоронного законодавства у сфері лісокористування. Так, згідно з рішенням даного підприємства, приватному підприємцю К. була надана в довгострокове тимчасове користування лісова ділянка площею 9 га для використання в туристично-рекреаційних цілях і для створення вольєра із розведення мисливської фауни.

Більше того, між Державним підприємством «Кіцманський ліс АПК» та підприємцем укладена угода про співпрацю, згідно з умовами якої дана земельна ділянка йому була передана у довгострокове тимчасове користування безоплатно. А це суперечить вимогам закону і підлягає визнанню угоди недійсною.

– З метою визнання угоди про співпрацю недійсною та повернення земельної ділянки державі прокуратура до Господарського суду Чернівецької області пред’явила відповідного змісту позов, – резюмує Чернівецький міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Володимир Харабара. – І, розглянувши матеріали позову, суд дійшов висновку про обґрунтованість та правомірність вимог прокурора. Принагідно зазначу, що рішення господарського суду по даній справі залишено в силі судом апеляційної інстанції.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata