На Путильщині досі шукають вбивць-нелюдів

На Путильщині досі шукають вбивць-нелюдівСтрашне вбивство молодої вагітної жінки, що трапилося на Путильщині дванадцять років тому, досі не розкрите, і той, хто взяв на свою душу далекого 2001 року такий тяжкий гріх, спокійнісінько ходить собі неповторними гірськими стежками, якими нині ходила б та раділа життю разом зі своєю донечкою мешканка села Довгопілля Любов Кіндратяк.

Мати, котра зненацька втратила 27-літню доньку та ще ненароджену онучку, впродовж всіх цих років не знаходить спокою, бо сниться їй один і той же сон, у якому Люба благає знайти своїх кривдників. Тому жінка й звернулася до співробітників каналу СТБ, аби за їхнього сприяння слідство провели учасники «Битви екстрасенсів» — відома українська ясновидиця Олена Курилова та медіум з Великобританії Анна Гальярс. Передачу, що знімалася в Путильському районі цієї весни, нещодавно побачили буковинці.

…Люба познайомилася з Віктором, коли їй було всього 18 років, а йому – 22. Це було кохання з першого погляду. Хлопець чи не щодня долав 20-кілометрову відстань до Любиного села Яблуниці, аби її побачити. Згодом і весілля зіграли. Люба чекала дитину, та вагітність зірвалася, і жінці довелося впродовж тривалого часу лікуватися, аби завагітніти знову. Молодята оселилися у рідному селі Віктора – Довгопіллі. Разом завели нехитрий, як кажуть, бізнес – відкрили продовольчий магазинчик. Чоловік непогано заробляв і в Росії, час від часу приїжджаючи додому, та складав копійку до копійки. Коли ж Люба вдруге завагітніла, радості подружжя не було меж. Навіть ім’я майбутній малечі придумали: якщо народиться хлопчик – буде Миколкою, а коли дівчинка – Любочкою, як її матуся.

…Їй не судилося стати матір’ю. За два тижні до пологів та за два дні до повернення із заробітків чоловіка Любов Кіндратяк тяжко пораненою знайшли сусіди біля власного будинку. Побачивши кров, спочатку подумали, що у молодої жінки почалися пологи. А коли сусідка побігла до хати, аби телефоном викликати «Швидку допомогу» та виявила, що дроти перерізані, зрозуміла, що тут щось не так. Люба лише встигла повідомити, що її «побили» хлопці, і медики констатували смерть.

…Дорогою до Путили група телевізійників з екстрасенсами заблукали. «Ріки, гори, ліс, і ні однієї людини», — розповідали вони людям. До всього, вийшов з ладу навігатор, і екстрасенси зрозуміли, що справа аж надто заплутана. Вони спочатку побували у будинку, де Люба народилася і виросла. Ясновидиці змогли «побачити», як дівчинка росла разом з братиком, як вишивала, як дарувала матусі хустину, про яку через них з того світу запитувала, чому ненька не носить її подарунка.

Намагаючись відповісти на запитання, хто і за що вбив Любу, у якої, за твердженням сусідів та подруг, не було ворогів, екстрасенси побували і в Довгопіллі, де вона щасливо жила з коханим Віктором від дня їхнього весілля, не доживши до власного дня народження – 28-ліття – усього 5 днів. Ясновидиці розповіли, що бачили «звіра», який щось ховав. Згодом зрозуміли, що йдеться про гроші, заховані в кишені шуби. Саме за ними приходили вбивці Любові та її ненародженої донечки, вирахувавши, що жінки увечері не буде вдома, бо пішла погомоніти зі своєю подругою. Коли ж тієї не виявилося вдома, трохи посиділа з її батьками та повернулася до своєї оселі, відчувши недомагання. І враз натрапила на таку жорстоку, несправедливу, нічим не виправдану смерть, яку заподіяли їй нелюди-злодії, котрі саме «орудували» в її оселі в пошуках грошей. Вона їх упізнала, і через це вони позбавили її життя. Намагаючись врятувати хоча б довгоочікувану донечку, смертельно поранена Люба виповзла з будинку…

Ошелешений, згорьований Віктор підозрював у злочині навіть рідного брата та його дружину. Екстрасенси ж говорили про місцевих мешканців, які й до того скоювали злочини (як правило, це були крадіжки з автомобілів) під прикриттям тепер вже колишнього співробітника міліції та ділили з ним свою «здобич». Олена Курилова та Анна Гальярс переконані, що у тієї давньої трагедії є свідки, але вони досі чомусь мовчать.

Люди ж у Довгопіллі після зйомок телепередачі «Слідство ведуть екстрасенси» чергового разу не можуть отямитися. Багато хто зараз переконаний, що «треба все віддати в Божі руки, Бог знає, як цим керувати». Бо, мовляв, у селі знову почалися підозри та домисли, все сприймається тяжко – йдеться ж-бо про найрезонансніший за останній час злочин у цьому гірському селі.

Нині чоловік Люби одружений на її подрузі. Мати довідалася від екстрасенсів, що і донька, і онука – на небі. Люба дуже любить неньку та переживає, що вона залишилася сама (батько загинув, коли дівчинці виповнилося усього 3 рочки, а брат загиблої проживає в Білорусі). Мати впевнена, що тепер правоохоронці знайдуть вбивць її найдорожчих дівчаток.

За словами начальника Путильського райвідділу УМВС у Чернівецькій області Миколи Радомського, наразі справа ще не закрита і перебуває на контролі очолюваного ним відомства та керівництва обласною міліцією. На жаль, вже втрачено багато часу, і аби довести, що хтось винен, необхідні конкретні факти. Впізнавати ж причетних до вбивства лишень за словами екстрасенсів – справа невдячна. То, може, після передачі свідки врешті таки заговорять? Адже, як каже мати Любові Кіндратяк Марія, людські сльози на землю не капають…
Наталія Брянська

peredplata