На Буковині вироком суду притягнуто до кримінальної відповідальності контрабандиста СТЗ

На Буковині набув чинності вирок Кельменецького районного суду за кримінальним провадженням, яке розслідував слідчий УСБУ в Чернівецькій області, по обвинуваченню мешканця Чернівецької області у контрабанді спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації (СТЗ).

У червні ц.р. зловмисник, прямуючи пішки до сусідньої держави через пункт пропуску \”Росошани\” на україно-молдовському кордоні, намагався пронести у пакунку серед особистих речей заборонені предмети, які було виявлено у нього правоохоронцями під час прикордонно-митного догляду.
   
Прилади з функціями скритого аудіо-, відеозапису та фотофіксації були закамуфльовані під побутові предмети – мобільний телефон, брелок та ключ від автомобіля. Експертиза визнала вилучені пристрої спеціальними технічними засобами, що заборонені до вільного обігу.
   
Вироком суду затверджено угоду про визнання підсудним своєї винуватості у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 4250 гривень.
   
Системна робота з протидії незаконному використанню спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації є гарантією захисту конституційних прав громадян щодо недоторканності житла, особистого життя, таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції.
   
Прес-центр СБ України

На Буковині вироком суду притягнуто до кримінальної відповідальності контрабандиста СТЗ

peredplata