Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 597 заяв про злочини.

В одному з селищ Херсонської області затримано 35- річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 2 кг конопель.
В Автономній Республіці Крим працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в минулому році самовільно зайняли земельну ділянку площею 4,6 га для ведення господарської діяльності, чим завдали збитків державі на суму 550 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво).
На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю фермерського господарства. Вона в 2007 році внесла до списків членів зазначеного господарства трьох осіб, які фактично там не працювали, унаслідок чого незаконно отримала державні акти про право власності на земельні ділянки (загальна площа 22 га), чим завдала збитків державі на суму понад 213 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
На Івано-Франківщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника лікарні. Він вимагав та отримав 300 доларів США хабара від жителя одного з селищ за сприяння йому в госпіталізації та видачі довідки про тимчасову непрацездатність. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
У місті Севастополь працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця. Він, у порушення вимог Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні”, у приміщенні спортивного клубу здійснював надання платних послуг у сфері грального бізнесу. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України (зайняття забороненими видами господарської діяльності).

peredplata