В Чернівецькій області 60 посадовців притягнуто до відповідальності

В Чернівецькій області 60 посадовців притягнуто до відповідальності За наслідками проведених у 2013 році прокурорських перевірок розпочато 10 кримінальних проваджень, внесено 52 документи прокурорського реагування на усунення порушень вимог бюджетного законодавства. За результатами їх розгляду відшкодовано 699 тис. грн., 60 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування притягнуто до дисциплінарної відповідальності (з яких 23 – органів державного контролю). Пред’явлено позовних заяв з питань стягнення коштів до Державного та місцевих бюджетів на загальну суму 5,4 млн. грн.

Так, прокурором Кельменецького району виявлені факти порушень вимог даного законодавства і розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень) відносно службових осіб Новоселицької сільської ради. Чиновники неправомірно визначили розмір орендної плати за користування земельною ділянкою, внаслідок чого місцевий бюджет недоотримав 300 тис. грн. Досудове розслідування триває.

За результатами проведених перевірок виявлені порушення вимог чинного законодавства в управлінні Державної казначейської служби України у м. Чернівцях. Після внесеного прокуратурою подання відшкодовано у бюджетній сфері 680 тис. грн., з яких 19 тис. грн. – до Державного бюджету.
Робота на даному напрямку органами прокуратури області продовжується.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata