На Буковині в ході ревізії однієї з міських рад виявлено втрати бюджету на півмільйона

На Буковині в ході ревізії однієї з міських рад виявлено втрати бюджету на півмільйона Ревізією однієї з міських рад виявлено недоотримання доходів міським бюджетом на 232,7 тис. грн та незаконних витрат на 333,9 тис. грн, з яких в ході ревізії додатково надійшло 20 тис. грн втрачених доходів та відшкодовано 26 тис. грн незаконних витрат.

Так, відповідно до рішення сесії цієї міської ради одному з підприємств було надано в оренду приміщення міської центральної котельні, обладнання та мережі терміном на 25 років для проведення господарської діяльності з річною орендною ставкою 5% від оціночної вартості об’єкта. Разом з тим, внаслідок заниження суб’єктом оціночної діяльності вартості об’єкта, міським бюджетом за період з жовтня 2011 року по червень 2013 року недоотримано доходів від оренди майна на загальну суму 157,3 тис. грн.

Також, через безоплатне використання юридичними та фізичними особами земельних ділянок без наявності прав на їх використання, а також внаслідок не сплати окремими особами орендної плати за використання земельних ділянок за укладеними договорами, бюджетом втрачено 72 тис. грн.

Крім того, міською радою оплачено завищену на 135,5 тис.грн. вартість виконаних робіт з реконструкції та капітального ремонту об’єктів комунальної власності, внаслідок завищення 11 підрядними організаціями обсягів цих робіт, а також через невірний розрахунок загальновиробничих витрат, не врахування понижуючих коефіцієнтів, включення до актів виконаних робіт документально не підтверджених витрат.

У листопаді 2008 року міською радою перераховано приватному підприємству 98,0 тис.грн. як дольову участь у будівництві квартири для інваліда І групи (термін введення в експлуатацію житлового будинку визначено 31.03.2009 року), які без наявності підтвердних документів про виконання робіт, у цьому ж місяці списано на видатки установи. Проте, на даний час вказаний житловий будинок у експлуатацію не введено, зазначену квартиру інваліду не передано, заборгованість по розрахунках не рахувалася ні у міській раді, ні у приватного підприємця, претензійно-позовна робота щодо повернення приватним підприємством цих коштів міською радою не проводилася.

Через покриття витрат орендарів з оплати вартості спожитих ними комунальних послуг міською радою зайво використано 96,7 тис. грн бюджетних коштів.
Про результати ревізії проінформовано УСБУ в Чернівецькій області, СУ УМВСУ в Чернівецькій області, УДСБЕЗ УМВСУ в Чернівецькій області та районну державну адміністрацію. За результатами ревізії розпочато 2 досудових розслідування.

Про це повідомили в ДФІ Чернівецької області.

peredplata