Затриманий на Буковині громадянин Молдови постане перед італійським судом

Прокуратура Чернівецької області за дорученням Генеральної прокуратури України забезпечила виконання вимог Кримінального процесуального кодексу України щодо видачі (екстрадиції) громадянина Молдови Ф. іноземній державі у зв’язку із вчиненням ним кримінальних правопорушень на її території.

42-річний громадянин Молдови перебував у міжнародному розшуку за організацію у 2010 р. нелегальної міграції, а також створення та участь у діяльності злочинного угрупування на території Італії. Наприкінці минулого року його затримали працівники карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області. Так як вчинені цим чоловіком злочини є екстрадиційними, оскільки за них передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк понад 1 рік, Генеральна прокуратура України прийняла рішення про видачу Ф. правоохоронним органам Італійської Республіки.

Таке рішення було оскаржене стороною захисту, проте ухвалами Шевченківського районного суду м. Чернівців та Апеляційного суду Чернівецької області в задоволенні цих скарг відмовлено. Тому громадянина Молдови з Чернівецького СІЗО днями направлено плановою вартою до Київського слідчого ізолятора для подальшої передачі італійській стороні.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata