За бездіяльність держвиконавців Сторожинеччини притягнули до дисциплінарної відповідальності

Прокуратура Сторожинецького району провела перевірку додержання вимог законодавства у відділі державної виконавчої служби районного управління юстиції, в ході якої виявлені грубі порушення вимог чинного законодавства.

До прикладу, працівник цього відділу не здійснив жодної необхідної дії протягом шести місяців по виконавчому провадженню про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки в с. Банилів-Підгірний. Окрім цього, були порушені законні права боржника, оскільки копію постанови про відкриття виконавчого провадження йому було надіслано вже після закінчення встановленого законодавством терміну.

Також з’ясовано, що деякі виконавчі провадження тривають два з половиною, а то й більше трьох років, що в кілька разів перевищує встановлений Законом строк.

За результатами перевірки прокурором району внесено подання начальнику Головного управління юстиції в Чернівецькій області про усунення порушень вимог законодавства. За наслідками його розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто двох держвиконавців.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata