Фонд соцстраху витратив понад 600 тисяч на неіснуючі семінари та експертизи

Службовці Фонду соціального страхування витратили понад півмільойна гривень на неіснуючі семінари та експертизи. Про це повідомив начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян Генеральної прокуратури України Роман Романчук.

За його словами, проведеною Генеральною прокуратурою України перевіркою в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів виявлено факти незаконного використання коштів загальнообов\’язкового державного соціального страхування.

«Так, упродовж 2011-2012 років керівники Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, зловживаючи службовим становищем та діючи в інтересах комерційних структур, включали в акти приймання – передачі та оплачували окремі послуги з проведення семінарів та експертизи документації, розроблення систем профілактики, технічних правил і рекомендацій, виготовлення та розміщення публікацій у засобах масової інформації, які насправді не надавалися. У наслідок цього Фонду було спричинено збитки на загальну суму 618 тисяч гривень», – пояснив він.

За результатами перевірки, підсумував начальник відділу, Генеральною прокуратурою України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення посадовцями Фонду кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 КК України. Розпочато досудове розслідування, проведення якого доручено органам внутрішніх справ.

Довідка

ст. 364 Кримінального кодексу України – зловживання владою або службовим

ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України – ті самі діяння, якщо вони спричинили тяжкі наслідки,- караються позбавленням волі на строк від п\’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Про це повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

peredplata