Вашківці – друга Врадіївка?

Вашківці – друга Врадіївка?  Повідомлення про нещодавнє звіряче зґвалтування та побиття мало не до смерті молодої 26-літньої жінки, матері малолітнього синочка, продавця магазину з Вашківців Анжели О. сумним резонансом облетіло не лише Буковину, а й поширилось далеко за її межі.

Люди порівнюють цю трагедію з подіями, що відбулися влітку в миколаївській Врадіївці. Там місцеву мешканку також зґвалтували, жорстоко побили-понівечили та залишили її, стікаючу кров’ю, помирати.

…Анжела О. з Вашківців поверталася додому з весілля, на яке була запрошена, як і багато її знайомих. Але рідні удома її тієї ночі так і не дочекалися, а вже вранці напівроздягнену, напівживу в непритомному стані виявили поблизу шкільного спортмайданчика. Медики констатували у жінки численні тілесні ушкодження обличчя та різних частин тіла. І встановили факт жорстокого зґвалтування. До лікарні швидкої медичної допомоги потерпілу привезли в комі, тому міліція не змогла з нею поспілкуватися. Очевидці розповіли, що на весіллі до Анжели чіплявся п’яний молодик, а вона втікала та ховалася від нього. У поле зору правоохоронців чи не одразу потрапило певне коло осіб, котрі можуть бути причетними до цього передсвітанкового листопадового жахіття у Вашківцях. Однак чутки про те, що четверо підозрюваних вже перебувають у слідчому ізоляторі, за повідомленням сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в області, не відповідають дійсності. Слідчі ж ретельно опрацьовують різні версії…

Анжела лежить у відділенні нейрохірургії в реанімації. На щастя, потроху приходить до тями. Подейкують, що у напівсвідомому маренні наче просила якогось Василя не чіпати її… Поки що стан жінки залишається тяжким. Рідні переконані, що такий злочин не могла скоїти одна людина, їх було більше. Ймовірно, Анжела знала своїх мучителів, а вони, попри це, били, ґвалтували та волочили її через місцевий парк…А ще душили, як ті нелюди. Навіть матір Анжели Людмила Євгенівна припускає, що її дитину викинули, наче непотріб, будучи впевненими, скоріш за все, що вона вже мертва.

За словами жінки, донька вже впізнає і її, і сестричку Марусю, вони не відходять від неї ні на крок. Лікарі дозволили потроху піднімати її в ліжку, і, на радість родини та маленького синочка, жінка подає надії на краще. Однак особливо тішитися, за словами медиків, ще зарано. Ймовірно, жертва вашківських (чи ні? — Авт.) ґвалтівників також, як і Ірина Крашкова з Врадіївки, залишиться інвалідом. Головне ж, щоб вона хоч щось змогла сказати, аби допомогти міліції. Як і гості з того весілля, котрі не могли не бачити, з ким дівчина пішла з гостин. І дуже хочеться вірити, що цей злочин не залишиться нерозкритим, хто б до нього не був причетним. І що Анжела, як і Ірина з Врадіївки, оголосить врешті імена злочинців, яким не може бути місця серед порядних людей. Та що вони обов’язково отримають заслужене покарання. А Вашківці врешті перестануть називати другою Врадіївкою.
Наталія БРЯНСЬКА
Р.S. Мати Анжели щиро дякує всім, хто співчуває її родині і переймається долею донечки. І бажає, щоб нікому ніколи не довелось переживати того, що зараз доводиться переживати їй.

peredplata