Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 092 заяв про злочини.
За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено карабін, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 200 г вибухівки та 394 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб. Вилучено 27,4 кг наркотичних засобів.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 109 дорожньо-транспортних пригод, у яких 17осіб загинули та 136– травмовані.

У місті Красному Лучі Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 23–річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 3 жовтня на вулиці зазначеного міста під час раптово виниклої сварки пострілом із невстановленої зброї вбив 25-річного жителя цього ж міста. Вживаються заходи щодо розшуку зброї.

В місті Мелітополі Запорізької області 2 жовтня на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 33-річного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 28-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 1 жовтня на вулиці вказаного міста під час сварки на ґрунті неприязних відносин убив ножем потерпілого.
У Шевченківському районі міста Києва 3 жовтня у вечорі на місці скоєння злочину затримано 48-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому в приміщенні одного з інститутів Академії медичних наук України відібрав у 41-річної киянки, лікаря вказаного медичного закладу, сумку, у якій знаходилися 200 грн. та особисті документи (вилучено).

У місті Сніжному Донецької області затримано 50-річного безробітного, у будинку якого вилучено дві гранати Ф-1 та 195 набоїв до різної зброї.
В одному з сіл Бахчисарайського району Автономної Республіки Крим на вулиці затримано 38-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 200 г вибухівки, дві гранати Ф-1 та 20 набоїв калібру 7,62 мм.

У Донецькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб Державного закладу Міністерства охорони здоров’я України. Вони в грудні 2008 року підписали акти виконаних товариством з обмеженою відповідальністю робіт з реконструкції лікувальних корпусів (роботи фактично не проводилися), а отримані кошти в сумі 1,75 млн. грн. привласнили. У результаті протиправних дій правопорушників державі завдано збитків на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.5 ст.191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

В Автономній Республіці Крим працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили майстра Феодосійських районних електромереж. Він вимагав та отримав 46 тис. грн. хабара від голови гаражного кооперативу за сприяння в підключенні гаражів до електромережі відкритого акціонерного товариства. Хабарника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

У Волинській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора одного з комунальних підприємств та майстра з благоустрою цього ж підприємства. Вони вимагали та отримали 1,3 тис. доларів США хабара від жительки міста Луцька за виділення їй двох місць на центральній алеї кладовища для поховання родичів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

На Одещині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з комунальних підприємств. Вони в 2009 році отримали від регіонального постачальника – відкритого акціонерного товариства дочірнього підприємства однієї з Національних акціонерних компаній, близько 55 млн. куб. метрів природного газу, за який до теперішнього часу повністю не розрахувалися. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму 11,7 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

В одному з сіл Ужгородського району Закарпатської області 3 жовтня пізно вечором затримано групу нелегальних мігрантів у складі чотирьох іноземців, яких на автомобілі перевозив 34-річний безробітний житель Міжгірського району зазначеної області. Іноземців передано прикордонникам.

Повідомлення Управління зв’язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ України

peredplata