Квартиру Фірсанової повернуто громаді Чернівців

Квартиру Фірсанової повернуто громаді ЧернівцівЗгідно з рішенням Шевченківського районного суду м. Чернівців, жительці обласного центру у позові щодо визнання власності на спадкове майно – квартиру в історичному центрі міста – відмовлено. Про це повідомляє прокуратура Чернівецької області.

Нагадаємо, у січні 2013 року до прокуратури області звернулися журналісти щодо незаконного, на їх думку, надання громадянці П. трикімнатної квартири, що перебувала раніше в користуванні депутата Чернівецької міської ради п’яти скликань, активної громадської діячки В. Фірсанової. Валерія Герасимівна проживала одна і протягом останніх років обслуговувалася соціальними працівниками комунального територіального центру «Турбота». Після смерті жінки громадянка П. подала позов до Чернівецької міської ради про встановлення факту проживання однією сім’єю та визнання права власності на спадкове майно.

Суди першої й апеляційної інстанцій цей позов задовольнили і таким чином надали можливість фізичній особі безпідставно заволодіти квартирою, яку планувалося використати в якості соціального житла для дітей-сиріт.

Касаційна скарга на ці рішення, яку внесла прокуратура області до Вищого спеціалізованого суду України, була задоволена, а справа відправлена на повторний судовий розгляд. Тепер квартира повернута територіальній громаді міста.

peredplata