Подробиці інциденту на чернівецькому майдані (відео)

Двоє 26-річних чернівчан почали розпивати спиртні напої на Театральній площі ще з 9 години вечора 26 грудня. Вживали і пиво, і горілку.

І так аж до 7 години ранку 27 грудня. Коли вирішили їхати додому, раптово товариш попросив водія зупинитися на Центральній площі. Молодик вискочив з автівки і кинувся перекидати інформаційні намети, розташовані поблизу пам’ятника Тарасу Шевченку. Жодної маски на обличчя не вдягав, запевняє чоловік: «В масці я точно не міг бути, бо в мене ніколи навіть її не було». Свідок – водій авто: «Маски в нього не було. В нього кофта була, він натягнув гольф свій на обличчя».
Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

Водій каже, одразу ж побіг за нетверезим товаришем: «Опустив просто палатку, одну, другу і третю, здається.» Порушник правопорядку почав тікати, бо помітив правоохоронців. Вони його і затримали. Інших людей на площі до цього моменту не було, переконує свідок: «Біля палаток нікого не було, потім або з палаток вибігли люди якійсь, словом знайшлися вже люди після цього». Тож бійки ніякої не було: «На Центральній площі бійки не бачив, не було такого», – каже свідок. «Такого не могло статися, що ми когось побили», – переконує правопорушник.

Молодик каже, жодних спецзасобів, силового чи психологічного тиску під час затримання відносно нього не застосовувалося. Обидва чоловіки запевняють, ніякого політичного підтексту у діях не було: «Я не є членом політичної партії, тільки своїм трудом отримую гроші, від інших людей не беру і в політику не лізу. У мене ніколи не було ніяких мотивів до політичних дій. Тут нема що пояснювати, тут все спиртні напої роблять.»

Судово-медичним обстеженням встановлено, що молодики нікого не били і відносно них насильства не було застосовано.

Правопорушник притягнений до адміністративної відповідальності згідно статті 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення – дрібне хуліганство. А нетверезий товариш зловмисника – водій автомобіля притягнений до адміністративної відповідальності співробітниками Державтоінспекції Буковини за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

peredplata