З першого квітня на Буковині заборонено ловити рибу

З першого квітня на Буковині заборонено ловити рибу Задля посилення охорони, відтворення та збільшення рибних запасів, попередження й недопущення порушень Правил рибальства, залучення до цієї роботи громадськості голова виконавчої влади краю Роман Ванзуряк підписав розпорядження «Про проведення заходів з охорони рибних запасів у водоймах Чернівецької області в нерестовий період 2014 року».

Відповідно до нього Чернівцірибоохороні спільно з Державною екологічною інспекцією та управлінням міністерства внутрішніх справ України в Чернівецькій області доручено провести роботу щодо забезпечення охорони місць масового нересту риби.

Окрім цього, має систематично проводитись виявлення фактів незаконного добування водних біоресурсів на водоймах краю та суворе запобігання іншим порушенням законодавства у природоохоронній сфері. Слід підвищити ефективність боротьби з браконьєрством та проводити відповідні заходи щодо збереження та відтворення водних біоресурсів.

На території Буковини впроваджується весняно-літня заборона на вилов риби та інших водних біоресурсів у такі терміни: промисловий вилов на Дністровському водосховищі – з 1 квітня до 30 червня цього року; любительський та спортивний вилов водних біоресурсів на Дністровському водосховищі та річці Дністер з усіма притоками – з 1 квітня до 10 червня, а в придаткових водах – з 1 квітня до 30 червня.

peredplata