Буковинець-підривник потрапив за грати

У ході оперативно-профілактичної операції «Вибухівка та зброя» ще 15 листопада минулого – 2013 року співробітники лінійного відділу міліції на станції «Чернівці» УМВС України на Львівській залізниці поблизу колії на відрізку «Чернівці-Центральна» – «Чернівці-Північна» затримали підозрілого молодого чоловіка, у якого виявили та вилучили 200-грамову тротилову шашку із приєднаним та готовим до застосування вогнепровідним шнуром.

– Про найближчі на той час плани 34-річного жителя Кельменецького району, який тимчасово працював у Чернівцях торговим агентом із реалізації стартових пакетів однієї із компаній мобільного телефонного зв’язку, ми можемо лише здогадуватись, – розповідає т.в.о. начальника лінійного відділу на станції Чернівці майор міліції Іван Бабій. – Принаймні на численних допитах та інших слідчих діях він стверджував, що вибуховий пристрій виявив на сміттєзвалищі випадково і йшов його підірвати, щоб, мовляв, переконатись у потужності вибуху такого об’єму тротилу.

При розгляді матеріалів кримінального провадження у суді фігурант нещодавно був визнаний винним у зберіганні бойового припасу і за скоєне, а також із врахуванням попередньої нереалізованої судимості за причетність до посягань на чуже майно (у серпні-вересні 2013 року у родини чернівчан, у яких знімав квартиру, викрав 23 000 гривень, а у знайомого силою відібрав ноутбук вартістю у 3 333 гривні), у залі суду був взятий під варту і на три з половиною роки відряджений за колючий дріт.

Зауважимо, що засуджений свого часу вивчав юриспруденцію аж у двох навчальних закладах юридичного профілю, більше того – до недавнього часу працював в управлінні юстиції однієї із райдержадміністрацій Буковини. Тож, без сумніву, теоретично досконало знав, а також на практиці не раз переконувався, що чинне законодавство України досить принципово оцінює подібні протиправні дії.

Віталій Васілян
помічник начальника
ЛВ на станції Чернівці
по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ

peredplata