Сепаратисти в Донецьку здали частину зброї

Сепаратисти в Донецьку здали частину зброї й прикриваються жінками

Про це на прес-конференції розповів Донецький міський голова Олександр Лукьянченко, передають Новости Донбасса.

\”Сьогодні багато політиків висловлюють свої думки, що відбувається в південно-сході, Донбасі. Лунають обвинувачення на адресу органів місцевого самоврядування, регіональних лідерів\”, – заявив він.

Лукьянченко негативно оцінив те, що на площах міста звучать \”сепаратистські гасла\”. На його думку, така ситуація склалася через \”небажання вникати й розуміти проблему з боку центральних влади\”.

\”Є перші результати у вигляді частини зданої зброї. Є й розуміння, що ситуація починає радикалізуватися через те, що людей не хочуть слухати\”, – сказав він.

У той же час, сепаратисти, які що захопили Донецьку облдержадміністрацію, готуються до штурму будівлі силовими структурами й попросили жінок залишатися в будівлі ОДА, повідомляє Остров.

\”Нам потрібно протриматися до завтра! Скоріше за все, сьогодні вночі буде вирішальний штурм. Тому озброюйтеся телефонами, як учора, і дзвоніть, пишіть, скликайте всіх своїх рідних, знайомих, близьких. Нехай усе приходять!\”, – заявив виступаючий перед адміністративною будівлею.

Крім того, він закликав жінок \”підключитися\” до боротьби, і в додному випадку не залишати епіцентр подій.

\”А ви, жінки, у жодному випадку не розходіться! Ну не будуть по вас стріляти. Вони просто не мають права. Залишайтеся, стійте тут, милі жінки\”, – сказав він.

Сепаратисти в Донецьку здали частину зброї

фото Остров

Сепаратисти продовжують зміцнювати барикади. По всьому периметру донецької ОДА можна побачити підготовлену сепаратистами велику кількість розібраної брущатки.

Як повідомлялося раніше, у понеділок самопроголошена \”народна обласна рада\” Донецької області ухвалила рішення щодо створення Незалежної Донецької республіки і її входженні до складу Росії. \”Народна обласна рада\” засідала у захопленій напередодні будівлі Донецької обласної ради/обласної державної адміністрації.

peredplata