У Чернівцях від тяжких тілесних ушкоджень помер юнак. Міліція розшукує зловмисників.

За повідомленням начальника управління карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області Руслана Домніцака, вночі з 31 травня на 1 червня до чергової частини міліції надійшло повідомлення, що в районі вул.. Південно-Кільцевої Чернівців, напроти будинку №10-А, виявлено молодого чоловіка з численними колото-різаними ранами в стегно та праву ногу. За викликом медики надали потерпілому необхідну допомогу…
Слідчо-оперативна група оглянула місце, де було виявлено молодика. Калюжа крові свідчила про вчинення тут кримінального правопорушення.
Потерпілим виявився хлопець 1994 року народження, що проживав неподалік від місця злочину, біля професійно-технічного ліцею. Встановлено, що близько 23-ї години він вийшов на прогулянку з власною собакою бійцівської породи, але додому не повернувся. Собака повернувся без господаря, сидів на сходовій клітині також в крові та нікого до себе не підпускав. Сусіди повідомили про це матір хлопця, та – свого друга. Саме він знайшов смертельно пораненого хлопця, який згодом помер від втрати крові. Після проведення першочергових заходів було виявлено речі, що належали потерпілому, та молоток, яким спричинено тілесні ушкодження (потерпілого били по голові). Ножа на місці злочину не виявили.
Правоохоронці опрацьовують цілий ряд версій: боргова відповідальність, неприязні стосунки, хуліганські мотиви, закордонна діяльність (з’ясовано, що хлопець час від часу виїжджав за кордон) тощо. Оперативники опитали мешканців сусідніх будинків та працівників підприємства, розміщеного поруч з місцем події. Оглянули і помешкання померлого, звідки вилучили пістолет «Зоракі» та декілька гранат. У його автомобілі було знайдено ще й муляж автомата Калашникова. Для чого зброя була потрібна молодикові – наразі не відомо. Все вилучене скероване на експертизу.
Сусіди характеризують його позитивно, не судимий. Мати працює в одному з торговельних закладів Чернівців, батько та старший брат – за кордоном. Хлопець займався спортом – у квартирі знайдено штангу та інше спортивне обладнання.
Правоохоронці припускають, що зловмисник був не один, вбивати юнака навряд чи планували, хотіли просто покалічити та, вочевидь, за щось провчити. І якби його знайшли раніше, ймовірно, він залишився б живий…
За словами Руслана Домніцака, порушено кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст.. 121, ч.2 ( умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). Санкція передбачає до 10 років позбавлення волі.
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata