Прикордонники пропускають в Україну сотні озброєних \”кадирівців\” за 15 тисяч євро

Сотні озброєних терористів з Чечні безперешкодно перетинають український кордон і вбивають силовиків та мирних жителів, заплативши прикордонникам всього по 15 тисяч євро.

Прикордонники пропускають в Україну сотні озброєних "кадирівців" за 15 тисяч євро

Наразі кордонів в Україні фактично не існує – є лише умовна лінія, намальована на карті. Між пропускними пунктами сотні кілометрів без парканів та огорож, йдеться в сюжеті програми \”Гроші\”. Втім, головний прикордонник Микола Литвин, якого вже кілька разів намагались звільнити за бездіяльність, стверджує, що ситуація під контролем. За його словами, перетинати кордон спеціально підготовленим найманцям-кавказцям ніхто не забороняв.

\”Поки нема доручення правоохоронного органу – людина бере паспорт, приїжджає, потім їде на якийсь збірний пункт, отримує зброю і вливається в ці бандитські загони\”, – заявляє Литвин.

Щодня сотні терористів перетинають кордон зі зброєю у руках. За неофіційними даними, в Україну з боку Росії вже потрапили 4,5 тисячі бойовиків. Литвин виправдовується і нарікає, що прикордонники працюють фактично в облозі бойовиків: не вистачає ні людей, ні зброї, ні бажання воювати з терористами.

Самі працівники ДПС стверджують, що готові до відбиття будь-якого нападу на територію Україну. Однак їхні недобросовісні колеги цілими вантажівками пропускають озброєних до зубів екстремістів через український кордон всього за 15 тисяч євро, стверджують донецькі активісти.

Очікувати ударів Росії можна з будь-якої сторони. Експерти припускають, що президент РФ Володимир Путін подумує напасти на Україну з боку Білорусі. Між Російською Федерацією та Білоруссю є угоди, за якими Росія бере білоруську землю під військові бази, а отже десятки російських винищувачів можуть щомиті перетнути український кордон.

Білоруські експерти стверджують, що Росія може вдатися до банального шантажу, щоб змусити президента Білорусі Олександра Лукашенка не заважати вторгненню.

Нагадаємо, раніше Кадиров заявив, що чеченці виконають наказ Путіна на Сході України.
ТСН

peredplata