Неповнолітній \”замінував\” колію на Львівщині

Проведеними заходами було встановлено, що телефонне повідомлення про замінування колії по ст. Сколе здійснив неповнолітній з хуліганських мотивів. Про це повідомляє прес-служба УМВС України на Львівській залізниці.

До міліції зателефонував невідомий громадянин та повідомив, що на колії поблизу вокзалу ст. Сколе закладена вибухівка. До місця події одразу прибули оперативні служби, серед них транспортна міліція, вибухотехнічна служба, представники Сколівського СБУ.

Було проведено обстеження залізничної колії ст. Сколе, на якій зі слів особи, яка здійснила анонімне повідомлення мала знаходитись вибухівка. В результаті обстеження вибухівки та інших сторонніх предметів виявлено не було, про що складено відповідний акт. Затримки руху поїздів не було, потерпілих не має. Інформація про замінування не підтвердилася.

Поки фахівці оглядали колію, міліція вирахувала телефонного жартівника. Ним виявився 14-річний учень Червоноградської школи-інтернату, який на даний час перебуває в одній з спортивно-оздоровчих баз Сколівського району, Львівської області.

Мобільний телефон із SIM-картою по якому здійснювалось телефонне повідомлення вилучено.

Правоохоронці з’ясували, що неповнолітній нещодавно скоїв крадіжку. Підлітку 14 років, оскільки він не досягнув віку, з якого настає кримінальна відповідальність відповідно до статті 259 КК України “Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності”, а відтак, не може бути суб’єктом вказаного кримінального правопорушення. Однак до нього, через рішення суду можуть бути застосовані заходи виховного характеру.
Джерело

peredplata