З того світу дівчинку врятували правоохоронці

З того світу дівчинку врятували правоохоронці Сьогодні вранці жахливе повідомлення надійшло на пульт чергової частини Березнівського РВ. Невідома жінка схвильованим голосом повідомила про те, що її сусідка вочевидь закопала свою новонароджену дитину. Інформація у буквальному смислі слова «розірвала» міліцейський колектив райвідділу. За мить до села Городище, звідки телефонувала незнайомка, а це майже 4-5 кілометрів від Березно, мчали міліцейські машини. З обласного центру на місце пригоди прибули керівництво УМВС та працівники НДЕКЦ при УМВС.

Як згодом з’ясується, що саме завдяки оперативності працівників слідчо-оперативної групи, дитину вдалося швидко відкопати та врятувати їй життя. На місці події було встановлено, що 30-річна жінка, близько п’ятої години ранку, перебуваючи у стані алкогольного спяніння, народила начеб то мертву семимісячну дівчинку. Перед тим, як її з післяродовою кровотечею забрали до пологового відділення, жінка показала місце, де закопала своє мертвонароджене немовля.
Огляд місця події розпочали швидко. Відкидаючи руками верхній холодний шар грунту, учасники слідчої дії вжахнулися. З-під землі було чути стукіт дитини, яка з останніх сил намагалася вхопитися за життя. Маленьке тільце, загорнуте лишень у тоненьку тканину дістали на поверхню. Голова та туловище новонародженої були брудними від вологої землі. Спочатку всі присутні у шоковому стані від побаченого розгубилися, а ж раптом хтось крикнув: – Рятуйте дитину! Усе відразу наче віхола закрутилося. Працівники міліції кинулися реанімувати дитину. Чекати приїзду швидкої не стали і власними силами намагались надати допомогу маленькій людині. Добре, що в будинку була тепла вода. Обмивши малу та загорнувши її у одяг який висів на шнурках та чисті простирадла, які все ж вдалося знайти у будинку, дівчинку на службовому автомобілі міліції відправили до реанімаційного відділення Березнівської районної лікарні.
– Як стверджує брат породіллі, вона кілька днів перед тим скаржилася на болі у животі. Напередодні, випиваючи у власному будинку з сусідом та братом, Інна знову наголошувала на тому, що їй зле. Однак, заливши недугу оковитою, жінка лягла спати, – коментує заступник начальника УМВС – начальник кримінальної міліції УМВС Геннадій Юрчук. – Проте, виспатись їй не довелось. Близько четвертої ранку у неї розпочались пологи. Допомагав народжувати дитину нетверезий брат, який увесь час був поряд. Вдихнувши повітря, новонароджена дитина почала плакати, проте за мить її плач стих. Злякавшись, що дитина померла, вона запропонувала братові закопати її неподалік, адже на обліку у акушера-гінекологі жінка не перебувала, тож і доказів її вагітності не було. Хоча, як стверджує остання, цю дитинку вона дуже хотіла народити, оскільки це була пам’ять про покійного чоловіка, який загадковим чином втопився у річці в травні місяці цього року. Загалом, жінка перенесла дев’ять пологів, з яких двоє діточок не вижили, а шестеро виховуються у чужих сім’ях, оскільки «горе-мати» позбавлена батьківських прав. Лише одну дитину, батько якої проживає у Вінниці, на виховання він забрав до себе.
Як стверджує ще не протверезіла мати, дитину на виховання вона забере собі, якщо звісно дозволять. Якщо ж ні, то її заберуть родичі або брат. Цікаво, чи про того брата іде мова, який допомагав закопувати в землю маленьку людину? Чи про родичів, які віддали у світ шістьох її дітей?…
Сьогодні життю малечі вже нічого не загрожує. ЇЇ нагодували та відігріли. Як стверджує лікар-неоанатолог Вікторія Микитюк, по прибуттю дівчинці діагностували переохолодження, однак зараз за нею встановили нагляд і вона житиме. Окрім того, у лікарні їй уже придумали ім’я – Вікторія, на честь лікаря, яка надавала першу допомогу, на честь перемоги. Перемоги над смертю. Плекаємо велику надію, що дівчинці вистачить сил та енергії для того, щоб вижити у життєвих перипетіях адже, її в прямому значенні цього слова фактично дістали з того світу.
Стосовно горе – матері порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 15, ч.2 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.

СЗГ УМВС в Рівненській області

peredplata