Прокуратура після перевірки буковинських перевізників вимагає кари

Прокуратура після перевірки  буковинських перевізників вимагає кариПрокуратура м. Чернівці із залученням спеціалістів ДПІ у м. Чернівцях та Управління Укртрансінспекції у Чернівецькій області перевірила якість надання автостанційних послуг та виконання вимог чинного законодавства у сфері безпеки руху одним із транспортних підприємств.

Перевірено 39 автобусних рейсів на 4-х автостанціях міста. Встановлено, що на 15 рейсах пасажири перед відправленням транспорту перебували взагалі без квитків, а на 24 рейсах у касах придбано тільки невелику частину квитків. В більшості випадків кількість реалізованих касиром квитків на один маршрут складає від 3 до 7-ми. В той час, як кількість пасажирів в автобусах коливається від 20-ти до 40 чоловік.
У зв’язку з неналежним виконанням відповідальними працівниками автостанцій своїх посадових обов’язків, перевізники виїжджають з платформи без квитково-касової відомості.
З огляду на виявлені порушення, прокурор м. Чернівці вніс подання на ім’я генерального директора підприємства з вимогою притягнути до дисциплінарної відповідальності відповідальних працівників.
Крім того, виявлені порушення свідчать також про неналежне виконання функцій контролю посадовими особами Управління Укртрансінспекції у Чернівецькій області, у зв’язку з чим прокуратурою області на адресу керівника інспекції внесено подання.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata