У Чернівцях ліквідували нарколабораторію з виготовлення амфетаміну

У Чернівцях ліквідували нарколабораторію з виготовлення амфетамінуСпівробітники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Чернівецькій області викрили 26-річного мешканця обласного центру, який організував підпільну нарколабораторію в орендованих гаражах.

Зловмисник виготовляв амфетамін, який потім збував у розважальних та навчальних закладах Чернівців, повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

У ході проведення санкціонованих обшуків у гаражах виявлено залишки психотропної речовини «амфетаміну» та розгорнуту лабораторію з виготовлення психотропної речовини до складу якої входили предмети, прилади, інгредієнти та прекурсори, які використовувалися для виготовлення амфетаміну. Також під час огляду автомобіля зловмисника виявлено пакет марихуани вагою близько 1 кг.

Слідчим управлінням УМВС відкрито кримінальні провадження за статтями 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

На даний час вилучене направлено у Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС для проведення відповідних досліджень, після чого буде вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за статтями 313, 317, 321 Кримінального кодексу України.

Джерело: БП

peredplata