Україна кримінальна

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 240 заяв про злочини.
За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено карабін, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 26 набоїв.
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи. Вилучено 5,6 кг наркотичних засобів.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 112 дорожньо-транспортних пригод, в яких 28 осіб загинули та 127 – травмовані.

У місті Одесі 31 жовтня 60-річний місцевий житель на подвір’ї свого домогосподарства під час сварки на ґрунті неприязних відносин пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив свою 56-річну дружину. Після цього зловмисник покінчив життя самогубством, провівши постріл зі згаданої рушниці в голову. Зброю вилучено.

У Великоновосілківському районі Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 53-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він упродовж останнього місяця на місцевому кладовищі викрав металеві фрагменти з трьох могил. Викрадене вилучено.

У Рівненській області 31 жовтня на станції Сарни у вагоні поїзда сполученням Львів – Київ працівники міліції за «гарячими слідами» затримали 37-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він в згаданому вагоні викрав у 44-річної безробітної жительки Рівненського району вказаної області, сумку, в якій знаходилися 150 грн. та мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У Голосіївському районі міста Києва працівники міліції затримали 49-річного безробітного місцевого жителя, у квартирі якого вилучили 20 г кокаїну.
На Дніпропетровщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили колишнього директора товариства з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що він у 2009 році привласнив 3,6 млн. грн., отриманих від закритого акціонерного товариства, у якості передплати за поставку металоконструкцій (фактично не поставлялися). Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Харківській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що вони в місті Харкові самовільно зайняли земельну ділянку для будівництва торгівельного комплексу, чим завдали збитки державі на суму понад 180 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) КК України.

У Волинській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з райрад, вимагав 270 тис. грн. хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за зменшення розміру платежів до бюджету під час зміни цільового призначення його земельної ділянки. Хабарника затримано під час отримання частини хабара в сумі 135 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

За повідомленням Управління зв’язків із громадськістю МВС України

peredplata