На Буковині СБУ виявила порушення антикорупційного законодавства мером

Співробітники СБУ в Чернівецькій області виявили порушення антикорупційного законодавства з боку міського голови одного з райцентрів краю, посадової особи органу місцевого самоврядування.

Як повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області, встановлено, що обіймаючи посаду голови міської ради, чиновник всупереч вимогам закону одночасно є засновником та перебуває у складі органу управління приватного підприємства, яке провадить виробничу діяльність та укладає господарські угоди з міськрадою. Зокрема, такий договір підряду на виконання ремонтно-будівельних робіт мер підписав з підконтрольною йому фірмою у вересні ц.р. на суму понад 185 тис. гривень. Інші співзасновники та директор приватного підприємства є близькими родичами посадовця.

Відповідно до чинних правових засад, що спрямовані на попередження та протидію корупції, посадовим особам місцевого самоврядування, зокрема голові міської ради, забороняється входити до складу органу управління чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку, крім випадків, визначених законом.

За цими фактами співробітниками СБУ стосовно чиновника складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення згідно з п. 2. ч.1 ст.7 Закону України \”Про засади запобігання і протидії корупції\” та ч.2 ст.172-4 (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення та направлено до суду.

Рішенням районного суду посадовця визнано винним у порушенні антикорупційного законодавства і притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу у сумі 1700 гривень.

peredplata