Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 812 заяв про злочини.

В одному з селищ Чернігівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано киянина, 1956 р.н. Попередньо встановлено, що він увечері 10 листопада в одному із селищ Київської області у своєму дачному будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив у плече жителя міста Києва, 1951 р.н., який невдовзі в лікарні помер.
У місті Луцьк в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, 1970 р.н. Попередньо встановлено, що він удень 10 листопада в згаданому місті в квартирі місцевого жителя під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.
У місті Маріуполь Донецької області 12 листопада у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовими пораненнями місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, 1977 р.н. Попередньо встановлено, що він увечері 9 листопада в згаданій квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв ножем убив потерпілого й викрав мобільний телефон.
Поблизу одного з селищ Хмельницької області 12 листопада в полі під час полювання житель міста Хмельницький, 1963 р.н., з власної необережності, пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив у плече жителя цього ж міста, 1984 р.н.
У місті Лисичанськ Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, 1966 р.н. Попередньо встановлено, що він увечері 11 листопада в одному з селищі вказаної області в будинку місцевого жителя, 1965 р.н., , під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв ножові поранення живота господарці та її восьмирічній онуці, учениці загальноосвітньої школи. Потерпілих госпіталізовано.
У місті Чернігів 12 листопада на вулиці місцевий житель, 1979 р.н., під час раптово виниклої сварки заподіяв тілесні ушкодження жителю цього ж міста, 1953 р.н.
В одному з селищ Тернопільської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів викрито двох місцевих жителів (обидва 1997 р.н., учні загальноосвітньої школи). Попередньо встановлено, що вони вночі 11 листопада в зазначеному селі на місцевому кладовищі пошкодили пам’ятники на семи могилах (повідомлялося 12 листопада).
У місті Артемівськ Донецької області 12 листопада в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина сусідньої держави, 1980 р.н. Попередньо встановлено, що він уночі 10 листопада на вулиці згаданого міста заподіяв тілесні ушкодження місцевому жителю, 1984 р.н., й відібрав два мобільні телефони, обручку та куртку (вилучено).
У місті Дніпродзержинськ Дніпропетровської області 11 листопада затримано громадянина однієї з республік кавказького регіону, 1980 р.н. (в Україні перебуває нелегально), у будинку за місцем тимчасового проживання якого вилучено автомат Калашникова та 67 патронів до нього.
У Шевченківському районі міста Києва під час проведення санкціонованого обшуку в квартирі місцевого жителя, 1970 р.н., вилучено шість автоматів Калашникова, дев’ять магазинів та 417 патронів до них, кулемет Калашникова, три пістолети Макарова, пістолет АПС, обріз гвинтівки Мосіна, два пістолети-ракетниці та три магазини до ручного кулемета Калашникова.
У Дніпровському районі міста Києва на вулиці затримано киянку, 1958 р.н., у якої вилучено 2 г кокаїну.
В одному з селищ Запорізької області під час проведення санкціонованого обшуку домоволодіння місцевого жителя, 1971 р.н., вилучено 65 кг марихуани.
На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили жителя обласного центру. Він у 2008 році надав до банку підроблену довідку про доходи й отримав кредит у сумі 220 тис. грн., який до теперішнього часу не повернув. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.190 КК України (шахрайство).
На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника приватного підприємства. Він під час здійснення процедури банкрутства товариства з обмеженою відповідальністю склав фіктивні документи щодо отримання згаданим підприємством від указаного товариства у рахунок кредиторської заборгованості п’ять об’єктів нерухомості, які в подальшому приватизував. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму понад 207 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.190 та ч.2 ст.364-1 КК України (шахрайство й зловживання повноваженнями службовою особою).
На Полтавщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох осіб: співробітника одного з Міністерств та члена об’єднань громадян. Вони в квітні минулого року завищили вартість виконаних робіт з капітального ремонту водопроводу в одному з селищ, унаслідок чого привласнили понад 150 тис. грн. бюджетних коштів. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
На Полтавщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб приватного підприємства. Вони в минулому році під час будівництва мережі водопостачання в одному з селищ надали до комунального підприємства фіктивні акти виконаних робіт, у яких обсяг робіт було завищено. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму понад 212 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

peredplata