Незважаючи на отримані ножові поранення, 8-річна дівчина врятувала бабусю

Незважаючи на отримані ножові поранення, 8-річна дівчина врятувала бабусюУ ніч на 12 листопада в Лисичанську міську лікарню у важкому стані з численними колото-різаними ранами була госпіталізовано 8-річна дівчина. Геморагічний шок, крововтрата, порушення дихальної функції внаслідок проникаючого поранення легенів – кілька днів кращі фахівці – хірурги, анестезіологи, медсестри – боролися за життя дитини. Цілих чотири години тривала операція, в ході якої медикам вдалося зупинити найсильнішу внутрішню кровотечу. У дитини були вражені відразу кілька життєво важливих органів: печінка, шлунок, кишечник, легкі. Як з\’ясувалося пізніше, дівчинка, намагаючись врятувати рідну бабусю, стала другою жертвою безглуздої жорстокості людини, яка була частим гостем у їхньому будинку. Злочин, вчинений в одному з сіл Попаснянського району, вразив навіть досвідчених співробітників міліції…

Пізно увечері в тихій сторожці, розташованої на околиці практично вимерлого села, пролунав тихий стукіт. Сторож, який відкрив двері, побачив на порозі перелякану маленьку дівчинку, що просила врятувати бабусю. Чоловік, який добре знав дитину (дівчинка вже рік, як переїхала до бабусі, чи не єдиної мешканки маленького села), відразу викликав швидку допомогу.

Коли лікарі прибули на місце події, поранена жінка була без свідомості. А ось маленька дівчинка не тільки не злякалася і покликала на допомогу, але і розповіла дорослим про те, що сталося.

Віола, так звуть дитину, прокинулася від гучних криків. Зайшовши на кухню, вона побачила, як дядя Толя, якого вона так добре знала, б\’є бабусю. Не злякавшись, дівчинка спробувала зупинити його. Але що могла зробити маленька дівчинка дорослому і, до того ж, п\’яному чоловікові? Відштовхнувши дитину, він взяв кухонний ніж і вдарив жінку в живіт. А потім, навіть на секунду не замислившись, що перед ним дитина, завдав кілька ножових поранень дівчинці, яка просила не вбивати її… Підпалив будинок, розвернувся і поїхав… Поранена дівчинка не розгубилася: загасила вогонь, вона вивела бабусю на вулицю, а потім у повній темряві побігла в сторожку, до єдиної людини, яка могла допомогти. Якби його в ту ніч не було на місці, страшно навіть припустити, чим би закінчилася ця історія. Він і викликав швидку допомогу.

Тільки після розповіді дівчинки, вже після того, як швидка поїхала, сусіди виявили, що поранена не тільки жінка, але і сама Віола. Весь цей час маленька героїня і знаку не подавала, що з нею щось не так. На півдорозі машину швидкої допомоги довелося повертати назад, щоб забрати і дівчинку. Як і належить, медики подзвонили в міліцію і повідомили про пацієнтів з ножовими пораненнями.

Протягом лічених годин співробітники Попаснянського райвідділу міліції спільно зі своїми лисичанськими колегами затримали злочинця. Він, як ні в чому не бувало, в устілку п\’яний, поїхав ставити машину в гараж. Саме там його і затримали.

Зараз відносно чоловіка порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 15 п. 1, 2 год. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України \”Замах на вбивство\”. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до довічного. Ведеться слідство.

P.S. 14 листопада маленька Віола прийшла до тями і була відключена від апарату штучної вентиляції легенів. Її стан стабілізувався, загрози життю немає.

Відділ зв\’язків з громадськістю
УМВС України в Луганській області

peredplata