Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6914 заяв про злочини.

В місті Марганець Дніпропетровської області у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 82-річного громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя та жителя міста Дніпродзержинськ зазначеної області (1965, 1985 р.н., обидва без постійного місця роботи, раніше судимі). Попередньо встановлено, що вони вдень 15 листопада у згаданому місті, з метою крадіжки, зайшли до будинку потерпілого, молотком заподіяли тілесні ушкодження господарю, після чого з сейфу викрали дві мисливські рушниці (вилучено).
У Чернігові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 32-річного жителя Чернігівської області, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 16 листопада в зазначеному місті в палаті лікарні заподіяв смертельні тілесні ушкодження 31-річному громадянину.
У Чорнухинському районі Полтавської області на місці скоєння злочину затримано 43-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому в будинку 50-річного громадянина, з хуліганських спонукань, пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці заподіяв вогнепальне дробове поранення ноги господарю (госпіталізовано). Зброю вилучено.
У місті Харків в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного іноземного громадянина (в Україні перебуває в гостях). Попередньо встановлено, що він уранці 18 листопада на вулиці зазначеного міста заподіяв тілесні ушкодження 32-річному місцевому жителю,й відібрав у нього золоту каблучку.
В місті Змієв Харківської області невідомий повідомив про закладення вибухівки в приміщеннях декількох органів державної влади. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 52-річний місцевий житель. Правопорушника затримано.
У селищі Черкаської області затримано 50-річного жителя міста Сміла зазначеної області, без постійного місця роботи, з автомобіля якого вилучено 4,9 кг марихуани.
На Дніпропетровщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комерційного банку. Вони впродовж трьох останніх років, шляхом здійснення фіктивних банківських операцій, привласнили понад 500 тис. грн. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
На Рівненщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства. Вони підробили акти виконаних робіт з розробки технічної документації із землеустрою (фактично не виконувались) та привласнили близько 150 тис. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.4 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення).
У місті Львів працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили місцевого жителя. Він підробив державний акт на право власності на земельну ділянку площею 0,10 га, чим завдав збитків територіальній громаді на загальну суму понад 550 тис. гривень. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.ч.1, 4 ст.358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

peredplata