Справа Бойчука добігає завершення

Справа Бойчука добігає завершенняУ Заставні кажуть, що Бойчук, катуючи людей, відстоював їхні інтереси. Самі потерпілі просять не позбавляти підсудних волі…

У вівторок, 16 грудня, у Першотравневому районному суді Чернівців відбулося чергове засідання у справі за обвинуваченням за ст.127 (катування) КК України колишнього голови Заставнівської РДА Михайла Бойчука, його брата, зятя та двох охоронців ставків з приватною рибою, що належить цій родині.

Суддя повідомив про надходження до суду за період оголошеної раніше перерви п’яти заяв-клопотань. Серед них – клопотання адвоката потерпілих про долучення до мате-ріалів справи нотаріально засвідченої заяви, у якій вони просять не позбавляти волі підсудних та суворо їх не карати… у зв’язку з повним відшкодуванням заподіяної їм шкоди. Саме з цього приводу потерпілі, як вбачається із заяви, вже не мають до підсудних претензій.

Також до суду надійшла письмова заява від мешканки села Репужинці Чухрій Фрозіни Іванівни з позитивним відгуком про діяльність Михайла Бойчука на теренах району. Жінка відзначила і позитивну характеристику підсудного мешканцями Заставнівщини. (До речі, окремі її односельці пригадують, що така діяльність стосовно бабці Фрозіни й справді, мовляв, здійснювалася – колишній керівник району розпорядився допомогти їй матеріально та виділив чи то 200, чи 300 гривень). Саме тому, мовляв, літню жінку напоумили написати звернення, аби не залишалася невдячною…

Також надійшло звернення від жителів райцентру Заставна, у якому вони виступають з палкою підтримкою трьох підсудних – членів родини Бойчука. Заставнівці (1350 осіб) також пишуть про те, що підсудні зарекомендували себе з позитивного боку, користуються у них авторитетом (напевне, були в авторитеті), а «за період діяльності постійно відстоювали інтереси малозахищених верств населення».
Своєю постановою суд долучив ці заяви до матеріалів справи як характеристики підсудних, аби дати їм належну оцінку при розгляді питання по суті та задовольнив клопотання представника прокуратури, державного обвинувачувача у справі про надання додаткового часу для підготовки до судових дебатів для завершення провадження.

Наталія БРЯНСЬКА

P.S. Отака-то історія крутиться на Заставнівщині. У зв’язку з таким поворотом у справі «заставнівського Лозінського» редакція газети «Час» нагадує тим, хто підписується на палку підтримку родини Бойчуків і тим, хто не підписується, українську народну мудрість: «Вовк вовну міняє, а натуру — ніколи!»
(Далі буде).

peredplata