В Івано-Франківську військовою прокуратурою під час одержання хабара затримано інспектора Управління з надзвичайних ситуацій

В Івано-Франківську військовою прокуратурою під час одержання хабара затримано інспектора Управління з надзвичайних ситуаційВійськовою прокуратурою Івано-Франківського гарнізону Західного регіону України спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Івано-Франківській області Національної поліції України задокументовано факт вимагання та одержання провідним інспектором Івано-Франківського міського відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Івано-Франківській області старшим лейтенантом служби цивільного захисту неправомірної вигоди у розмірі 300 дол США за сприяння в отриманні дозвільних документів на зайняття діяльністю, пов’язаною з реалізацією піротехнічних виробів.

Правопорушника затримано та йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.
Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

peredplata