В Одесі в день Соборності еколог-корупціонер «нюхав асфальт»

В Одесі в день Соборності еколог-корупціонер «нюхав асфальт»Громадський активіст Вадим Лабас на своїй сторінці у Facebook оприлюднив фото про те, працівники СБУ 22 січня 2016 року спіймали на хабарі у 18 тисяч гривень високопоставленого еколога з держекоінспекції Чорного моря. «За усталеною традицією, СБУ сьогодні вітає людей з днем Соборності, іменем закону України, на благо народу України, а в цей час черговий корупціонер валяється мордою в асфальт!», – написав Лабас.

Він додав, що на власне затримання чиновник приїхав на Мазді шестірці. Це далеко не всі активи еколога. «Якщо все піде за планом, скоро покажу, як виглядають справжні засіки корупціонера», – зазначив активіст.
Правоохоронці стверджують, що це далеко не перший зафіксований ними факт отримання хабарів співробітниками цього відомства. Корумповані екологи вже стали мільйонерами в Одеському порту. «Зафіксовано низку фактів одержання посадовцями хабарів за безперешкодне проходження екологічного та радіологічного контролю вантажів. Щомісячний прибуток хабарників становив приблизно 150 тисяч доларів США», – йдеться в повідомленні Служби безпеки України.
Нині оперативно-слідчі дії тривають, встановлюються всі фігуранти справи. А відносно затриманого розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання і отримання неправомірної вигоди).
Сергій Горицвіт

peredplata