Україна кримінальна. ОНОВЛЮЄТЬСЯ ПОСТІЙНО

Україна кримінальна. ОНОВЛЮЄТЬСЯ ПОСТІЙНОУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 316 заяв про злочини.

У Горохівському районі Волинської області у результаті оперативно-розшукових заходів затримано 51-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 29 грудня на подвір’ї власного домогосподарства під час сварки на ґрунті неприязних відносин ножем убив свого 37-річного зятя.
У місті Броварах Київської області 28 грудня в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 22-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він уночі 27 грудня на вулиці вказаного міста заподіяв тілесні ушкодження 31-річному безробітному місцевому жителю, та відібрав у нього мобільний телефон і золотий перстень (вилучено). Потерпілому медичну допомогу надано без госпіталізації.
У місті Хусті Закарпатської області у результаті оперативно-розшукових заходів затримано двох 20-річних місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони вдень 29 грудня в згаданому місті на міському кладовищі викрали металеві фрагменти з чотирьох могил (вилучено).
У Херсонській областті затримано 48-річного безробітного жителя Каланчацького району вказаної області, у якого вилучено 500 г вибухівки.
У місті Лубнах Полтавської області 29 грудня затримано 43-річного іноземного громадянина, у квартирі за місцем тимчасового проживання якого вилучено 10 г амфетаміну та шість таблеток екстазі.
У Одеській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб залізничного державного підприємства. Вони у 2007 році за завищеною ставкою уклали з приватним підприємством договір фінансового лізингу на оренду фарбувального обладнання. У результаті протиправних дій державним підприємством зайво перераховано 4,2 млн. грн. бюджетних коштів, які в подальшому було привласнено. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
На Кіровоградщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб управління освіти, молоді та спорту однієї з міськрад району. Вони в минулому році закупили за завищеними цінами продукти харчування для навчальних закладів міста, чим завдали збитків місцевому бюджету на суму понад 113 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Донецьку в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 64-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 29 грудня в зазначеному місті в приватному будинку під час раптово виниклої сварки ножем убив 60-річного господаря, після чого підпалив будинок.
У Переяслав-Хмельницькому районі Київської області в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 20-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 24 грудня в одному із селищ району в будинку місцевого жительки під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження 75-річній господарці.
У місті Львів в результаті оперативно-розшукових заходів затримано трьох іноземних громадян. Попередньо встановлено, що вони вдень 7 листопада цього року в зазначеному місті, шляхом зламу вхідних дверей, проникли до квартири 28-річного громадянина й викрали 20 тис. грн. та вироби із золота.
У місті Суходільськ Луганської області на вулиці затримано 27-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 300 г вибухівки.
У місті Києві працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб акціонерного товариства. Вони впродовж цього року, шляхом проведення безтоварних операцій, сформували податковий кредит й привласнили понад 260 тис. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили жительку міста Стаханов. Вона, у порушення вимог Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні”, у зазначеному місті в орендованій квартирі організувала діяльність з надання платних послуг у сфері грального бізнесу. Гральне обладнання вилучено. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.203-2 (зайняття забороненими видами господарської діяльності) КК України.

В місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів викрито раніше затриманого за аналогічні злочини 45-річного місцевого жителя, котрий 8 листопада минулого року скоїв крадіжку грошей та особистих документів у представника ЗМІ.
Вчора о 12.50 у селищі Калинівського району Вінницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 46-річного іноземного громадянина (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він уночі 29 грудня минулого року в зазначеному селі, зламав замки вхідних дверей, проник до приміщення церкви й викрав 12 ікон. Викрадене вилучено.
Першого січня о 4.00 у місті Харків затримано 26-річного іноземного громадянина (мета перебування в Україні з’ясовується), та 26-річного жителя одного з селищ Харківської області. Попередньо встановлено, що вони на території залізничного вокзалу під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли тілесні ушкодження 21-річному місцевому жителю (госпіталізовано).
Вчора о 14.00 у місті Києві до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в одному з житлових будинків закладено вибухівку. Проведеним обстеженням вибухонебезпечних предметів не виявлено. Евакуація не проводилася. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 21-річний місцевий житель, без постійного місця роботи, раніше судимий. Правопорушника затримано.
У селищі Рокитнівського району Рівненської області викрито 58-річного місцевого жителя. Встановлено, що він удень 1 січня, з хуліганських спонукань, зробив безпідставне повідомлення про замінування приміщення залізничного вокзалу у місті Київ.
На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили жительку міста Суходільськ. Вона, у порушення вимог Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні”, у зазначеному місті організувала інтерактивний клуб, у якому здійснювала незаконну діяльність з організації та проведення азартних ігор. Гральне обладнання вилучено. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.203 КК України (зайняття забороненими видами господарської діяльності).

peredplata