Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7717 заяв про злочини.

У місті Запоріжжя затримано двох місцевих жителів (1974 – 1975 р.н.). Попередньо встановлено, що вони впродовж останніх двох років у зазначеному місті виготовили два саморобних пістолети й в подальшому збули їх двом іншим місцевим жителям. Останні зазначені пістолети використали під час розбійного нападу в місті Донецьку на приміщення відділення банку. Зброю вилучено.
В місті Сєверодонецьк Луганської області 7 грудня минуло року в роздягальні одного з супермаркетів було знайдено записку, у якій вказано, що в приміщенні зазначеного супермаркету станеться вибух. Вжитими заходами встановлено, що дану записку залишила місцева жителька, 1972 р.н., продавець зазначеного магазину, у зв’язку з заборгованістю по заробітній платі.
У місті Івано-Франківськ в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, 1967 р.н. Попередньо встановлено, що він увечері 3 січня в згаданому місті в квартирі місцевої жительки під час сварки на ґрунті неприязних відносин убив ножем господарку та жительку цього ж міста, а їхні трупи, з метою приховування злочину, вкинув до контейнера для сміття.
В полі на околиці міста Херсон 2 січня було знайдено мертвим з ножовими пораненнями невідомого чоловіка віком до 40 років. Ним виявився місцевий житель, 1971 р.н. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано особу без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він удень 31 грудня минулого року в згаданому місті під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв ножем убив потерпілого.
У місті Луганськ в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів й двох жителів одного з селищ Луганської області. Попередньо встановлено, що вони 5 січня на електронні адреси п’ятьох банків надіслали електронні листи з погрозами створити небезпеку життю та здоров’ю співробітникам й відвідувачам указаних фінансових установ.
У місті Бердянськ Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, 1975 р.н. Попередньо встановлено, що він на кладовищі викрав металеві фрагменти з восьми могил.
У Києві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів викрито двох громадян однієї з республік кавказького регіону та громадянина іноземної ісламської держави. Попередньо встановлено, що вони вдень 4 січня поблизу міста Боярки Київської області під загрозою фізичної розправи вимагали 3 тис. грн. неіснуючого боргу в громадянина однієї з сусідніх держав, 1978 р.народження. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.355 КК України (примушення до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань).
У місті Первомайськ Луганської області затримано місцевого жителя, 1961 р.н., за місцем проживання якого вилучено 300 г вибухівки та електродетонатор.
У Голосіївському районі міста Києва на вулиці затримано жителя міста Бориспіль, 1981 р.н., у якого вилучено 55 г амфетаміну.
В Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства. Вони в 2010 році, без проведення тендеру, придбали в товариства з обмеженою відповідальністю гірничошахтне обладнання, вартість якого була завищена. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на загальну суму 620 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
В Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника комунального підприємства. Він у минулому році незаконно перерахував товариству з обмеженою відповідальністю 499 тис. грн. бюджетних коштів за начебто придбаний в них рукавний фільтр до асфальтобетонної установки (фактично не поставлявся). Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника продуктово-промислового ринку. Він вимагав та отримав 2 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання дозволу на торгівлю піротехнічними виробами на території згаданого ринку. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.368 КК України (одержання хабара).
В Полтавській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох співробітників бюро технічної інвентаризації. Вони вимагали та отримали 2 тис. грн. хабара від жительки міста Лубнів за сприяння в оформленні технічної документації на житловий будинок. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

В місті Луганську 6 січня у своїй квартирі було знайдено мертвим господаря квартири та невідомого чоловіка. У результаті оперативно – розшукових заходів затримано 54-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 25 грудня минулого року в зазначеній квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв ножем вбив господаря квартири та задушив його гостя.
В місті Смілі Черкаської області в результаті оперативно-розшукових заходів затримані 37 та 32 – річні місцеві жителі, без постійного місця роботи, останній раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони ввечері 4 січня задушили господарку квартири, після чого викрали одну тисячу триста російських рублів, 200 гривень, мобільний телефон, ювелірні вироби та особисті документи. Викрадене вилучено.
У місті Кременчук Полтавської області на одній з вулиць міста 22-річний мешканець м. Києва під час раптово виниклої сварки, з хуліганських спонукань, пострілами з власного зареєстрованого спецзасобу, призначеного для стрільби гумовими кулями, поранив 26-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Постраждалого госпіталізовано. Спецзасіб вилучено.
У місті Обухові Київської області на вулиці затримано 26 та 24 – річних місцевих жителів, обидва без постійного місця роботи, у яких вилучено 165 г амфетаміну.
На Тернопільщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця Державної виконавчої служби одного з районів. Він вимагав та отримав 1,2 тис. грн.. хабара від жителя одного з сіл району, за закриття виконавчого впровадження та не накладення штрафних санкцій стосовно останнього. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).
На Хмельниччині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб сільської ради. Вони в минулому році на території земель указаної сільради допустили несанкціоноване розміщення звалища твердих побутових відходів, що призвело до засмічення земельної ділянки загальною площею 0,47 га. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму 136 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

peredplata