Бойчук ще буде сидіти

Бойчук ще буде сидітиПрокуратура Чернівецької області оскаржує в апеляційному порядку вирок Першотравневого районного суду по справі побиття рибалок головою Заставнівської РДА, першим у списку партії регіонів депутатів райради, головою Заставнівської райради Михайлом Бойчуком. Його і його родичів, які катували людей, посадили на 5 років умовно. А сторожів, які виконували їхні розпорядження, запроторили до тюрми на 5,5 та 6,5 роки. Прокуратура вважає вирок стосовно Бойчука, його брата і його зятя надто м’яким і таким, що не відповідає скоєному.

Справа набрала резонансу не тільки в області та Україні, а й у цілому світі. За катування людей Бойчука охрестили «Заставнівським Лозінським». У період слідства від тюремних нар його врятував земляк, головний лікар Чернівецької лікарні швидкої допомоги Віктор Халатурник. Сьогодні він також ходить під криміналом. Бойчуку виставили діагнози, за якими його не можна було утримувати у СІЗО.

А напередодні судових за-сідань по селах Заставнівщини збирали підписи людей, які просили суд жорстоко не карати саме Бойчука. У цей процес втрутилася й православна церква Московського патріархату. Попи також просили суддю (чомусь вони не просили Бога) пом’якшити покарання катові. Це виглядало як неприхований майданний тиск на суд. Най-огиднішим є те, що церква зробила спробу тиснути на судові гілки влади в Україні. Тим паче, що ця церква в Україні повинна мати статус закордонної. Бо її патріарх і весь патріархат знаходяться у Москві. Суд долучив дивні клопотання до роз-гляду справи про катування людей. Найвагомішими аргументами на користь Бойчука попи висунули його грошові пожертви на храми.

Виходить, за гроші Бойчук купив собі індульгенцію у Бога на кару і помилування людей?

У ході розслідування справи про катування виявилося ще чимало інших порушень, вчинених головою РДА і головою райради, депутатом фракції партії регіонів Михайлом Бойчуком. Це й різні кар’єри на території Брідка, Чорного Потока, що належать сім’ї регіонального депутата. Це і орендовані родиною Бойчука ставки. І віддані в оренду та у власність землі, води і природні багатства ра-йону. Але ці та багато інших порушень закону, різних зловживань, сподіваємося, будуть мати слідче продовження та судову перспективу.
Злодій мусить сидіти у тюрмі.

Петро КОБЕВКО

peredplata