Управління ОДА розікрало понад 240 тис. гривень

Співробітники СБУ викрили злочинну схему привласнення бюджетних коштів, виділених на добудову газотранспортних мереж в Чернівецькій області.

У грудні 2009 року Управління капітального будівництва Чернівецької ОДА уклало угоду з місцевим підприємством на проведення будівництва газопроводу до кількох сіл одного з районів області на суму 1 мільйон 250 тисяч гривень.

При розробці кошторису директор будівельної фірми самовільно включив до переліку необхідних робіт побудову об’єктів технологічної інфраструктури вартістю майже 240 тис. грн., які вже були раніше зведені за зібрані мешканцями цих сіл кошти.

Після отримання коштів з бюджету зловмисник привласнив гроші та переказав їх з банківського рахунку фірми на погашення кредитів як за власними зобов’язаннями, так і за кредитними угодами своїх близьких родичів.

Слідчими Управління СБУ в Чернівецькій області стосовно керівника фірми порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах) і ч. 1 ст. 209 (умисне порушення вимог законодавства про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Триває слідство, повідомляє прес-центр СБ України.

peredplata