Арсеній Яценюк вимагає не зволікати з розслідуванням кримінальної справи проти Васильківського міського голови

Арсеній Яценюк вимагає не зволікати з розслідуванням кримінальної справи проти Васильківського міського головиЛідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк вимагає від генерального прокурора України взяти на особистий контроль розслідування кримінальної справи, порушеної проти Васильківського міського голови Сергія Іващенка та одного з депутатів міськради за фактом вимагання й отримання ними хабара у великому розмірі.

Така вимога міститься в депутатському зверненні Арсенія Яценюка до генпрокурора.

За даними заявника, який звернувся до лідера «Фронту Змін», слідство у справі проти мера Василькова, що в Київській області, Сергія Іващенка та депутата Васильківської міської ради В’ячеслава Савчука, спійманих на гарячому, безпідставно затягується, слідчі дії наразі фактично не проводяться. При цьому міський голова продовжує виконувати свої посадові обов’язки, а з депутата взято підписку про невиїзд, що не відповідає ступеню тяжкості вчиненого злочину.

Арсеній Яценюк вважає навмисне затягування справи показовим прикладом вибіркового й упередженого правосуддя. Тоді як опозиційні діячі зазнають безпідставного й незаконного кримінального переслідування винятково за політичні переконання, представники чинної влади залишаються безкарними за злочинні вчинки, зауважується в депутатському зверненні лідера «Фронту Змін».

Кримінальну справу проти Сергія Іващенка та В’ячеслава Савчука порушила прокуратура Київської області 27 грудня 2011 року за результатами перевірки обласного управлінням Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю. Посадовців звинувачують у тому, що вони, попередньо змовившись, вимагали й одержали хабар у великому розмірі. Вчинення цього злочину передбачено частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України.
Із огляду на ситуацію, що склалася з розслідуванням кримінальної справи проти Васильківського міського голови Сергія Іващенка та його спільника В’ячеслава Савчука, Арсеній Яценюк вимагає від генерального прокурора усунути наявні порушення закону і взяти цю справу на свій особистий контроль.

peredplata