Поранений убивця Воронєнкова перебуває на межі смерті – Луценко

Поранений убивця Воронєнкова перебуває на межі смерті – Луценко

Охоронець екс-депутата співпрацює зі слідством, він є працівником однієї зі спецслужб України.

У вбивці екс-депутата РФ Дєніса Воронєнкова наскрізне поранення в голову, він на грані смерті Про на брифінгу в Києві повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За його словами, кілера підвозила машина \”Деу\”, правоохоронці відстежують її пересування. За словами Луценка, за документами кілер є громадянином України.

Крім того, охоронець, який був із Воронєнковим, поранений в область серця, він, за словами Луценка, співпрацює зі слідством.

Також генпрокурор зазначив, що екс-депутат РФ перебував під охороною однієї зі спецслужб України.

\”Охоронець Воронєнкова – діючий працівник однієї зі спецслужб України\”, – сказав Луценко.

Нагадаємо, Дєніса Воронєнкова убили у центрі Києва біля готелю Premier Palace. Українські правоохоронці вважають, що до вбивства екс-депутата Держдуми РФ причетна Росія. Його вбивцю затримала київська поліція.

Як повідомлялося, колишній депутат Держдуми Росії від КПРФ Дєніс Воронєнков переїхав в Україну і в грудні 2016 року отримав українське громадянство. Також він дав свідчення Генеральній прокуратурі України проти колишнього українського президента Віктора Януковича, який обвинувачується у державній зраді.

Воронєнков частково підтвердив слідчим свідчення, які раніше дав інший колишній російський депутат Ілья Пономарьов, який отримав влітку 2016 року посвідку на проживання в Україні.

На цю подію вже відреагував президент України Петро Порошенко. Він вважає це вбивство \”актом державного тероризму з боку Росії\”.

peredplata