У Чернівцях затримали групу, що займалась збутом макової соломки та опію

Днями співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Чернівецькій області задокументували злочинну діяльність групи осіб у складі 3 безробітних мешканців м. Чернівці віком від 35 до 43 років які займалися незаконним виготовленням, зберіганням, перевезенням та збутом на території міста Чернівці та області наркотичних засобів у вигляді макової соломи та опію.

Як було встановлено в ході документування протиправної діяльності членів групи, наркосировину вони купляли у 37-річної мешканки Сторожинецького району.

Загалом, під час проведення особистих оглядів та санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів, з незаконного обігу вилучено понад 2,4 кілограми макової соломи, 35 мл. опію, сухі рослини маку, а також саморобний прес, побутове кухонне знаряддя та посуд, що використовувались для виготовлення наркотичних засобів у вигляді макової соломи та опію.

Відносно членів вказаної групи слідчим управлінням УМВС області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та вирішується питання про порушення кримінальних справ за статтями 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів), 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. Три особи, що входили до складу групи арештовані, відносно четвертої обрано міру запобіжного заходу – підписка про невиїзд. Триває слідство, повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata